ΚΚΕ: Όλοι στο πόδι ενάντια στο ιμπεριαλιστικό μακελειό. Εξω τώρα η Ελλάδα από τον πόλεμο

« Όλοι στο πόδι ενάντια στο ιμπεριαλιστικό μακελειό. Εξω τώρα η Ελλάδα από τον πόλεμο μακελειό. Να κλείσουν οι βάσεις και τα Στρατηγεία των ΝΑΤΟ – ΕΕ!» Αυτό το μήνυμα έστειλε η μαχητική πικετοφορία που οργάνωσαν το απόγευμα της Παρασκευής οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λάρισα,.

Εργαζόμενοι και νέοι φωνάζοντας συνθήματα όπως, ” Διέξοδο από τον πόλεμο θα δώσει ο λαός, ανίκητος δεν είναι ο ιμπεριαλισμός” , “Καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή, έξω από την Ελλάδα οι ΝΑΤΟϊκοί” και μοιράζοντας την ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εκφράσαν την αλληλεγγύη τους στους λαούς που ματώνουν εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων και κατήγγειλαν την κυβέρνηση της ΝΔ που παίζει τον ρόλο του συνηγόρου των ισραηλινών εγκλημάτων, συμμετέχοντας ενεργά στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στήριξης του Ισραήλ, που οδηγούν τον λαό και τη χώρα σε πολεμική εμπλοκή με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Πραγματοποιήθηκε πορεία από την πλατεία Ταχυδρομείου μέχρι την 1η Στρατιά , όπου εδρεύει το επιχειρησιακό στρατηγείο της άσκησης «EUNAVFOR Aspides» .

Εκεί οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, ενώ έγινε ομιλία από τον Αχιλλέα Σίμο, μέλος του γραφείου περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, στην οποία τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι “η ανάληψη της διοίκησης της επιχείρησης «Aspides» από το Ευρωστρατηγείο που εδρεύει στην 1η Στρατιά και την αποστολή της τρίτης στην σειρά φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της 110 Πτέρυγας Μάχης ως ΑμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο από όπου επιχειρούν τα UAV MQ-9 Reaper, απογειώνει την εμπλοκή της χώρας μας και της πόλης μας, της Λάρισας, στις 2 πολεμικές συγκρούσεις που είναι σε εξέλιξη.

Η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες γιατί οδηγεί τον λαό μας σε πιο επικίνδυνες περιπέτειες κα τον κάνει στόχο αντιποίνων. Οι λαοί έχουνε τη δύναμη να ακυρώσουνε το τρομακτικό μέλλον που τους ετοιμάζουν, να μη δεχθούν να γίνουν “κρέας στα κανόνια” των ιμπεριαλιστών και να νικήσουν το σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ