Ο Τύρναβος μαζί με όλη την Ελλάδα απαίτησε δικαιοσύνη για το έγκλημα στα Τέμπη

Τις φωνές τους μαζί με όλους όσοι συμμετείχαν στη χθεσινή μεγαλειώδη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, αλλά και όλους όσοι την παρακολούθησαν σε όλη την Ελλάδα, ένωσαν χθες το βράδυ οι κάτοικοι του Τυρνάβου, απαιτώντας δικαιοσύνη για το έγκλημα στα Τέμπη ώστε να δικαιωθούν οι 57 αδικοχαμένοι του φοβερού δυστυχήματος.

Ενδεικτικά τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Στ. Τσικριτσής λίγο πριν την έναρξη της μετάδοσης της συναυλίας σε γιγαντοοθόνη στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου:

«Ήταν 28 Φλεβάρη του 2023, 11.21 το βράδυ όταν πάγωσε ο χρόνος…
Το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα, με μετωπική σύγκρουση δύο τρένων, ενός επιβατικού και ενός εμπορικού, που κινούνταν αντίθετα στην ίδια γραμμή για 12 ολόκληρα λεπτά. 57 νεκροί…

57 ψυχές που ακόμα αναζητούν δικαίωση. Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα ξεχαστεί, δεν θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή…
Και γινόμαστε σήμερα η φωνή τους, ενώνοντας τις φωνές των καλλιτεχνών με τις δικές μας, χιλιάδων ανθρώπων από το Παναθηναϊκό Στάδιο και όλη την Ελλάδα, σε δρόμους και πλατείες… και εδώ στην πλατεία του Τυρνάβου.

Την αποψινή συναυλία μνήμης και τιμής διοργανώνει ο Σύλλογος Συγγενών των Θυμάτων και συμμετέχουν ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Τάνια Τσανακλίδου, ο Σωκράτης Μάλαμας και οι Κοινοί Θνητοί.

Η δημοτική αρχή αποδέχθηκε την πρόσκληση για μετάδοση αυτής της ιστορικής συναυλίας, με την υπόμνηση να μην ξεχαστούν, να μην σβηστούν, να μην παραγραφούν οι ευθύνες κυβέρνησης, εταιρείας και κρατικού μηχανισμού.
Γιατί η λήθη δεν θα αργήσει να γεννήσει νέα Τέμπη, όπως έγινε με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία ή και με το σεισμό που βίωσε ο τόπος μας, και με κάθε αφορμή , όταν το «πάμε κι όπου βγει…» γίνεται ο κανόνας σε μια κοινωνία όπου τα πάντα ζυγίζονται στη λογική κόστος- όφελος.

Γι’ αυτό και το σύνθημα: «τα κέρδη τους, οι ζωές μας» είναι επίκαιρο, που συντάραξε την Ελλάδα τις μέρες της οργής, είναι επίκαιρο και γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο αν αναλογιστούμε τους καιρούς που ζούμε.
Καιρούς πολέμων, σφαγών και εγκλημάτων στη Γάζα, στην Παλαιστίνη, στο Λίβανο από το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ και στα άλλα μέτωπα όπου γης, όπου οι ιμπεριαλιστές σφαγιάζουν τους λαούς για τα συμφέροντα, τους ανταγωνισμούς, τις αντιθέσεις και τα αδιέξοδά τους.

Με αυτές τις σκέψεις, ευχόμαστε καλή ακρόαση στη συναυλία…»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ