Αναβρασμός λόγω webex σε σχολείο της Λάρισας

Στα άκρα έφτασε η κόντρα μεταξύ εκπαιδευτικών και του διευθυντή σχολείου στη Λάρισα, στο οποίο είχε σημειωθεί σοβαρό επεισόδιο μεταξύ μαθητών την ώρα του μαθήματος που οδήγησε στον τραυματισμό του ενός εκ των δύο μαθητών ενώ υπήρξαν και πληροφορίες για τραυματισμό εκπαιδευτικού που πήγε να τους χωρίσει.

Διευθυντές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν σε θέση μάχης μετά από κατάληψη του σχολείου που ξεκίνησε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, ενάντια στην απόφαση του συλλόγου να τιμωρηθεί αυστηρά ο μαθητής που χτύπησε τον συμμαθητή του.

Ο διευθυντές του σχολείου έδωσε εντολή στους εκπαιδευτικούς να ξεκινήσουν τηλεκπαίδευση, κάτι που όπως υποστηρίζουν οι καθηγητές έγινε με μία καθυστέρηση αφού από τη μία θα έπρεπε να ετοιμάσουν τον εξοπλισμό, να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του webex αλλά και να δώσουν έναν εύλογο χρόνο στους μαθητές να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Και ενώ έγινε η τηλεκπαίδευση, όπως αναφέρουν 12 από αυτούς που έστειλαν σχετικό έγγραφο στην ΕΛΜΕ, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και ενώ το σχολείο βρισκόταν σε κατάληψη ενημερώθηκαν ότι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στον διευθυντή για τη στάση τους την Παρασκευή. Μάλιστα ο διευθυντής ενημέρωσε τόσο τον διευθυντή β/βαθμιας Λάρισας όσο και την Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς που κλήθηκαν σε απολογία, σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com, κατηγορούνται επειδή σταμάτησαν σε καφε της Λάρισας για να πάρουν έναν καφέ πριν ξεκινήσουν την τηλεκπαίδευση και τους είδε ο διευθυντής, που εκείνη την ώρα καθόταν στο ίδιο καφέ.

Οι «διωκόμενοι» εκπαιδευτικοί κάλεσαν στο σχολείο την ΕΛΜΕ για να ζητήσουν τη στήριξη του συνδικαλιστικού οργάνου του κλάδου και σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση θα γίνει αύριο Τετάρτη.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ