Η Νέα Δημοτική Κίνηση Τυρνάβου για την συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο για τα σφαγεία

Δείτε την ανακοίνωση της παράταξης του πρώην δημάρχου Γ. Κόκουρα

Στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κληθήκαμε από την δημοτική αρχή να συζητήσουμε το θέμα των διαδημοτικών σφαγείων Τυρνάβου-Λάρισας. Ένα θέμα φλέγον καθώς όπως αναφέρθηκε χθες το χρέος των σφαγείων ανέρχεται λίγο πάνω από 1.000.000,00€.

Και αντί να συζητήσουμε για το χρέος και πως δημιουργήθηκε ο Δήμαρχος τοποθετήθηκε λέγοντας πως ζητήθηκαν επιπλέον στοιχεία από τον ορκωτό λογιστή των σφαγείων τα οποία δεν προσκομίστηκαν ποτέ και γι’ αυτόν τον λόγο κατέθεσε πρόταση να προσλάβει ο Δήμος δεύτερο ορκωτό λογιστή. Μια εντελώς απαράδεκτη στάση καθώς:

1) Δεν καλέστηκαν καν από την δημοτική αρχή ο ορκωτός λογιστής και ο λογιστής των σφαγείων είτε να απαντήσουν στην τοποθέτηση του Δημάρχου είτε να απαντήσουν σε ερωτήσεις του δημοτικού συμβουλίου. Δεν είναι σωστό να αναφέρεται ο Δήμαρχος σε άτομα που δεν παρευρίσκονταν στο δημοτικό συμβούλιο και θεωρούμε ότι είναι αντιδεολογικό και αντιεπαγγελματικό να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο να προσλάβει ο Δήμος Τυρνάβου άλλον ορκωτό λογιστή χωρίς να ακούσουμε τον νυν.

2) Μήπως ο Δήμαρχος έχει στην άκρη του μυαλού του κάποιον ημέτερο ορκωτό λογιστή για να προσλάβεi; Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί ο κ. Τσικριτσής μας «ξεπέρασε» προσλαμβάνοντας μετά τους συμβούλους και τον επερχόμενο γραμματέα στον Δήμο και γραμματέα στην ΔΕΥΑΤ. Πρόκειται για ημέτερη γραμματέα και είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό στην ΔΕΥΑΤ. Μετά τον Δήμο θα χρεώνουν και την ΔΕΥΑΤ αυτοί που ήταν αντίθετοι στην λεγόμενη κατασπατάληση χρημάτων.

Σε όλα τα παραπάνω η τοποθέτηση μας ήταν ξεκάθαρη για αναβολή της συζήτησης και στην επόμενη συνεδρίαση να καλεστούν τόσο ο ορκωτός λογιστής όσο και ο λογιστής των σφαγείων για να μπορέσουν να απαντήσουν στις απορίες του δημοτικού συμβουλίου κάτι το οποίο δεν ξέρω αν έγινε δεκτό.

Και επειδή ακούστηκαν διάφορα χθες στο δημοτικό συμβούλιο για την θητεία μας όσον αφορά τα σφαγεία τοποθετήθηκα και χθες και θεωρώ χρέος να ενημερώσω τους συνδημότες μας.

1) Ήμασταν η μόνη δημοτική αρχή όπου δεν είχαμε ορίσει διοικητικό συμβούλιο και δεν διοικήσαμε τα σφαγεία καθώς με νόμο του 2018 τέθηκαν σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία και με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το 2018 ορίστηκε ο κ. Ζυγγελόπουλος ορκωτός λογιστής για την εκκαθάριση των σφαγείων στις 31-10-2018.

Από τότε μέχρι και το κλείσιμο των σφαγείων την ευθύνη των πληρωμών, των εισπράξεων και την όλη λειτουργία των σφαγείων την είχε ο ίδιος ο ορκωτός. Ήμασταν η μόνη δημοτική αρχή που δεν έχει καμία ευθύνη για την σημερινή κατάντια των σφαγείων γιατί δεν διοικήσαμε. Αντίθετα όλες οι δημοτικές αρχές από το 2006 και μέχρι το 2018 ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση των σφαγείων.

2) Η αντιδήμαρχος οικονομικών ανάφερε χθες ότι η QPH αξιώνει από τον Δήμο Τυρνάβου 370.000,00€. Η QPH είναι ο εκκαθαριστής της παλαιάς Αγροτικής Τράπεζας. Τα λεφτά που αξιώνει είναι μέρος του δανείου που είχαν πάρει τα σφαγεία το 2007 με εγγυητή τους Δήμους Τυρνάβου και Λάρισας. Ποιοι διοικούσαν το 2007 τον Δήμο Τυρνάβου; Η ΛΑΣΥ όπως με διόρθωσε ο κ. Μπαντόγιας που μετέπειτα μετονομάστηκε σε Λαική Συσπείρωση. Αυτοί που πήραν τα δάνεια το 2007 ήρθε η ώρα να τα πληρώσουν και μάλλον ζορίζονται γι’ αυτό.

3) Η σημερινή πραγματικότητα είναι ότι τα σφαγεία επί θητείας Τσικριτσή έχουν κλείσει και μάλιστα οριστικά καθώς έχει αφαιρεθεί ο κωδικός του σφαγείου ενώ η σημερινή δημοτική αρχή διατείνονταν ότι σε 15 ημέρες θα τα άνοιγαν ξανά. Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντης αλλά θεωρούμε ότι η σημερινή δημοτική αρχή θα μισθώσει σε ιδιώτη τα σφαγεία όπως έκανε και με το κυλικείο στο πολυδύναμο αθλητικό κέντρο.

Είναι η πρώτη δημοτική αρχή Λαϊκής Συσπείρωσης που τα έχει καλά με τους ιδιώτες επιχειρηματίες. Οι μόνοι χαμένοι είναι οι κτηνοτρόφοι όχι μόνο του δήμου μας αλλά και όμορων δήμων οι οποίοι είχαν ένα σφαγείο με ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με τους ιδιώτες και τώρα ο κ. Τσικριτσής θα μείνει στην ιστορία ως ο Δήμαρχος που έκλεισε τα σφαγεία.

Σε όλη την θητεία μας στο δημοτικό συμβούλιο που απαρτίζονταν από πέντε παρατάξεις ποτέ δεν διακόπταμε και δίναμε σε όλους όσο χρόνο θέλανε για τις απόψεις τους. Θλίβομαι όμως για την χθεσινή συμπεριφορά του Δημάρχου η οποία πραγματικά δεν αρμόζει σε έναν δήμαρχο. Το δημοτικό συμβούλιο είναι για όλους και όχι μόνο για το Δήμαρχο και την παράταξή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ