Δεύτερη Συναυλία Συνόλων Μουσικού Σχολείου Λάρισας

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 το Μουσικό Σχολείο Λάρισας παρουσίασε, με μια καθυστέρηση λίγων μηνών λόγω καύσωνα, τη δεύτερη από τις καθιερωμένες ετήσιες συναυλίες των Μουσικών του Συνόλων. Τα μουσικά κομμάτια που ακούστηκαν στην εκδήλωση ταξίδεψαν το πολυπληθές κοινό στον χώρο και τον χρόνο με επιλογές του ελληνικού αλλά και του διεθνούς ρεπερτορίου.


«ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ… ΜΟΥΣΙΚΟΙ» ήταν ο τίτλος της συναυλίας του Σαββάτου. Πρωταγωνίστησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, που ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους συμμετέχοντας στα Μουσικά Σύνολα της επιλογής τους. Μέσα από τις μουσικές συμπράξεις τους, όπως προβλέπεται και από το ωρολόγιο πρόγραμμα, τα παιδιά εξασκούνται στο μουσικό όργανο που αγαπούν, μαθαίνουν να συνεργάζονται μεταξύ τους και εκφράζονται μέσω της τέχνης. Δίπλα τους είναι οι καθηγητές και οι καθηγήτριες των Μουσικών συνόλων, που με την καθοδήγηση και την έμπνευση που τους παρέχουν συντελούν στο αποτέλεσμα της πολύμηνης προσπάθειας που το κοινό απόλαυσε στη συναυλία του Σαββάτου.


Τα Μουσικά Σύνολα που παρουσιάστηκαν ήταν, με σειρά εμφάνισης: 1) Ορχήστρα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής (υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί: Παναγιώτα Ζαφειρίου, Ιωάννης Ζιάκος, Ευτυχία Μαντζιάρα, Μαρία Νάκου), 2) Σύνολο Μιούζικαλ και Μουσικής Κινηματογράφου (υπεύθυνες καθηγήτριες: Φρόσω Αστ. Κτιστάκη, Παρασκευή Καραγιάννη), 3) Παραδοσιακή Xορωδία «ΓΙΑΣΕΜί» (υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί: Σοφία Χαλιάσα, Βασίλης Δαλακούρας, Χριστίνα Ουγιάρου), 4) Σύνολο Ελληνικής και Ξένης Μουσικής (υπεύθυνος καθηγητής: Κώστας Ζαρκαδούλας), 5) Σύνολο Μοντέρνας Μουσικής (υπεύθυνος καθηγητής: Σπύρος Παππάς) και 6) Σύνολο Κρουστών (υπεύθυνοι καθηγητές: Γιάννης Μακρυγιάννης, Παναγιώτης Αργυρίου και Γιάννης Παπαδούλης).


Πολλοί τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, όπως ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο κ. Γερογιώκας Ηρ. αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης του Δήμου Λαρισαίων, ο κ. Αγορίτσας Χρ., πρόεδρος στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαρισαίων, η κ. Ξυνοπούλου Ελένη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, ο κ. Τσέτσιλας Δημ. αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο κ. Ρεμπάπης Π. εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Λάρισας. Επίσης την εκδήλωση χαιρέτησαν με μήνυμά τους οι βουλευτές του νομού Χρ.Καπετάνος, Χρ.Κέλλας, Μ.Χαρακόπουλος και Β.Κόκκαλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ