Με την προβολή της ταινίας «Eating Our Way to Extinction» συνεχίζεται αύριο Πέμπτη 24/10 το φεστιβάλ OPEN NIGHTS

Με επιτυχία συνεχίζεται το 9ο διακαλλιτεχνικό και διεπιστημονικό Φεστιβάλ OPEN NIGHTS. Στο πλαίσιό του, αύριο Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024, πρόκειται να προβληθεί η ταινία «Eating Our Way to Extinction» από το διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου. Η προβολή θα λάβει χώρα στις 20:30 στο Καφενείο «η ΓΗ».

Το ντοκιμαντέρ «Eating Our Way to Extinction» των αδελφών Otto και Ludo Brockway αποτελεί ένα καυστικό σχόλιο για τις επιπτώσεις της σύγχρονης κτηνοτροφίας στον πλανήτη και την ανθρωπότητα. Με αφηγήτρια τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Kate Winslet, η ταινία παρουσιάζει με αποκαλυπτικό τρόπο τις συνέπειες της κατανάλωσης κρέατος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Otto Brockway & Ludo Brockway
Παραγωγός, συν-σκηνοθέτης, Ludovic Brockway
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ludovic Brockway
Παραγωγοί: Kian Tavakkoli, Mark Galvin, Ludovic Brockway
Διάρκεια: 80′

«Στον δρόμο προς την εξαφάνιση, ένα συγκλονιστικό και οπτικά εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ, μεταφέρει τις σοκαριστικές μαρτυρίες και τις οδυνηρές περιγραφές των ιθαγενών πληθυσμών, οι οποίοι ήδη επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή που βρίσκεται σε εξέλιξη, με την ελπίδα ότι οι αλήθειες που καταγράφονται στο ντοκιμαντέρ μπορούν να μας ξυπνήσουν, πριν να είναι ήδη πολύ αργά.»

Κεντρικά θέματα του ντοκιμαντέρ:
• Κλιματική αλλαγή: Το ντοκιμαντέρ συνδέει άμεσα την κτηνοτροφία με την κλιματική αλλαγή, υποστηρίζοντας ότι η παραγωγή κρέατος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου.
• Αποψίλωση των δασών: Εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο η αποψίλωση των δασών για τη δημιουργία βοσκοτόπων και καλλιεργειών ζωοτροφών συμβάλλει στην καταστροφή των οικοσυστημάτων και στην απώλεια της βιοποικιλότητας.
• Υγεία: Επισημαίνει τις αρνητικές επιπτώσεις της κατανάλωσης κρέατος στην ανθρώπινη υγεία, συνδέοντάς την με την αύξηση των χρόνιων ασθενειών.
• Ηθικά διλήμματα: Αναδεικνύει τα ηθικά ζητήματα που σχετίζονται με τη μεταχείριση των ζώων στη βιομηχανία κρέατος.
• Εναλλακτικές λύσεις: Παρουσιάζει εναλλακτικές διατροφικές επιλογές, όπως η φυτοφαγία και η χορτοφαγία, ως βιώσιμες και υγιεινές λύσεις.
Το ντοκιμαντέρ έχει λάβει πολλά διεθνή βραβεία και θετικές κριτικές, με πολλούς κριτικούς να επαινούν την οπτική του αισθητική και την εμπεριστατωμένη έρευνα που στηρίζει τα επιχειρήματά του. Συνολικά, το «Eating Our Way to Extinction» είναι ένα προκλητικό ντοκιμαντέρ που αναγκάζει τον θεατή να αναλογιστεί τις επιλογές του και τον αντίκτυπό τους στον πλανήτη.

Το 9ο Φεστιβάλ OPEN NIGHTS είναι αφιερωμένο στη ΓΗ. Διοργανώνεται από την ομάδα OFF ART και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και έχει ως βάση τον Μύλο του Παππά, τον πρότυπο χώρο πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων στην καρδιά της πόλης, ενώ δράσεις του πραγματοποιούνται, επίσης, στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το WISEDOG, το καφενείο «η ΓΗ», το «Μπαράκι του Μύλου» και «στο Περίπου».
Περισσότερες λεπτομέρειες για το φεστιβάλ και το αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε εδώ:

Open Nights Festival Vol. 9


https://facebook.com/events/s/open-nights-festival-vol9/1246298129836614/

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ