Κινηματογραφικό εργαστήρι παραγωγής ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο: «Θεσσαλία, έρημη γη» στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ AnimACEd

Στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ AnimACEd, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λάρισας και η καλλιτεχνική ομάδα Πασπαρτού σε συνεργασία με το τμήμα animation του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, θα πραγματοποιηθεί κινηματογραφικό εργαστήρι παραγωγής ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο: «Θεσσαλία, έρημη γη».

Συγκεκριμένα, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη και διδάσκοντα κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Δημήτρη Παπαδόπουλου οι συμμετέχοντες/ουσες μέσα από το κινηματογραφικό εργαστήριο θεωρίας και πράξης θα δημιουργήσουν το δικό τους ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, το οποίο θα προβληθεί στο πλαίσιο των δράσεων του 4ου Φεστιβάλ AnimACEd.

Το θέμα έχει να κάνει με τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη του 2023 στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες/ουσες να «ανακαλύψουν» και να αφηγηθούν κινηματογραφικά τις ψυχοκοινωνικές, περιβαλλοντικές, οικονομικές επιπτώσεις του συλλογικού τραύματος που προκάλεσε η μαζική καταστροφή. Μέσα από εμπειρίες και βιώματα (δικά τους ή συνανθρώπων τους) μας ενδιαφέρει να ανακαλύψουμε «κρυμμένες ιστορίες» και τα αποτυπώματα της «θεομηνίας». Μας ενδιαφέρει τόσο το παρόν όσο και το ίδιο το γεγονός.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες, εκπαιδευτικούς, κινηματογραφιστές και δημιουργικούς πολίτες που ενδιαφέρονται για την παραγωγή ντοκιμαντέρ.

Επιθυμητός τεχνικός εξοπλισμός και βασικές γνώσεις μοντάζ (όχι απαραίτητο το μοντάζ)
Κινητό ή κάμερα με ελάχιστη ανάλυση: 1920*1080 HD
Export: Format MP4 H Code 264

Πρώτη συνάντηση Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024 στον Μύλο του Παππά. Ώρα :17.00 – 20.00
Περιορισμένος αριθμός ατόμων (μέχρι 20 άτομα). Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δήλωση συμμετοχής στο : pasparouproductions@gmail.com
Τηλέφωνο: 6977178249

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ