ΑΣΕ: Μια οφειλόμενη απάντηση στη ΔΑΚΕ Καθηγητών

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Θέλουμε να χαιρετήσουμε τους χιλιάδες απεργούς εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν χθες στις πάνω από 50 συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα ,με μια μεγάλη συγκέντρωση και στην πόλη μας.
Είχαμε μια από τις μεγαλύτερες κλαδικές απεργίες των τελευταίων ετών, παρά τον πόλεμο, την τρομοκρατία και την υπονόμευση του αγώνα μας (η στάση της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ Λάρισας –ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ- ΑΔΗΚ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα υπονόμευσης της απεργίας) .

Για να έρθουμε τώρα στην τελευταία ανακοίνωση της κυβερνητικής παράταξης για το θέμα της Διευθύντριας Γ/σίου που παύθηκε των καθηκόντων της από τη ΔΔΕ Λάρισας., πραγματικά αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι ντράπηκε κι η ντροπή.

Είναι αποκαλυπτική η στάση της ΔΑΚΕ για τη κοινή “πνευματική επικοινωνία” ΔΑΚΕ και ΔΔΕ Λάρισας και κυβέρνησης φυσικά, αφού εμφανέστατα η (ΔΑΚΕ) επιδοκιμάζει και εγκρίνει – επακριβώς, όμως – το σκεπτικό και τις ενέργειες της άλλης (ΔΔΕ Λάρισας), σε τέτοιο βαθμό που από την ανακοίνωση αβίαστα να προκύπτει κιόλας το “καλά να πάθει”.

Το αντικειμενικό γεγονός είναι ότι η συναδέλφισσα/Διευθύντρια τιμωρήθηκε (τιμωρία είναι η πρόωρη παύση της θητείας της) και τιμωρήθηκε για τη στάση της στο θέμα της αξιολόγησης, στοιχεία τα οποία η “συνδικαλιστική” (τυφλαμάρα της!) παράταξη της ΔΑΚΕ τα έκανε γαργάρα, προκειμένου να μας επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά το ρόλο που έχει αναλάβει για να περάσει η κυβερνητική πολιτική και τις στενές σχέσεις που τη συνδέουν με τη ΔΔΕ Λάρισας και

Είναι ντροπή και αίσχος να τιμωρούνται συνάδελφοι για συμμετοχή σε νόμιμη ενέργεια και η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ) να κοιμάται …τον ύπνο του δικαίου. Στην απόφαση (για τη συναδέλφισσα)που βγήκε χθες από το ΔΣ της ΕΛΜΕ – κάτω από την πίεση των γεγονότων και την κατακραυγή των συναδέλφων η ΔΑΚΕ ψήφισε λευκό!

Αξιοσημείωτος είναι, επίσης, κι ο χρόνος (22/10/24) της ανακοίνωσης της ΔΑΚΕ για τη δίωξη της συναδέλφισσας ,μια μέρα δηλ. πριν την Απεργία με την προγραμματισμένη κοινή κινητοποίηση των δασκάλων (ΣΕΠΕ ΚΩΝΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ), , ΣΕΒΕΠΕΑ και στην πόλη μας.

Γενικά, με τις κινητοποιήσεις, ιδίως τις κοινές, η ΔΑΚΕ έχει μια κάποια …αλλεργία, γι αυτό και δεν αναφέρει τίποτε σχετικό στην ανακοίνωσή της, γι αυτό και καταψήφισε την πρότασή μας (συνεδρίαση 17/10 ) για προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας και συμμετοχή στην κινητοποίηση στην Πλατεία Ταχυδρομείου την Τετάρτη 23/10/24, στην απεργιακή συγκέντρωση που καλούσαν ο σύλλογος εκπαιδευτικών της α/θμιας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ» και ο ΣΕΒΕΠΕΑ.

Κι όταν κατάλαβε ότι η Απεργία στις 23/10/24, μετά και την κήρυξή της από την ΑΔΕΔΥ, είναι γεγονός και για τη Β/θμια, το μόνο που έκανε ήταν να προωθήσει στα σχολεία την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, παραμονή της Απεργίας, χωρίς την παραμικρή προετοιμασία (δεν της έφτανε μάλλον ο χρόνος, τελευταία στιγμή, μάλιστα!) και χωρίς καν κάλεσμα για τη μία και μοναδική (κάποτε γκρίνιαζε για τις δύο …πλατείες). Αλήθεια δεν έστειλε ένα κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση το προεδρείο της ΕΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ);

Φαίνεται, τελικά, πως τα στελέχη της ΔΑΚΕ δε βάλλονται από την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις, τον πληθωρισμό, τα χρωματιστά τιμολόγια των “παρόχων”, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και, όταν “στριμώχνονται”, παραπέμπουν στις …επόμενες βουλευτικές εκλογές, όπου θα αποφανθούν “θεσμικά” για τον επόμενο διαχειριστή της φτώχειας τους.

Εμείς, όμως, παλεύουμε και προσπαθούμε καθημερινά για την καθημερινότητά μας, χωρίς να έχουμε αυταπάτες σε επόμενη κυβερνητική εναλλαγή , γιατί έχουμε την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων.
Δε μένουμε θεατές στην εξαθλίωσή μας! Δεν «προσαρμόζουμε» τη ζωή μας στη βαρβαρότητα, όπως μας καλούν οι κυβερνητικοί «φωστήρες». Δεν μπορεί το 2024 να παρακαλάμε να μην κάνει κρύο στα σπίτια μας και στα σχολεία ή καύσωνα στις πανελλαδικές! Δεν περιμένουμε όμως και σωτήρες, εναλλαγή κυβερνήσεων και ξαναζεσταμένες σούπες με παλιά και χρεωκοπημένα υλικά. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Οργανώνουμε σε κάθε σωματείο, σε κάθε σχολείο, τον αγώνα για τις δικές μας ανάγκες, “ψιλά γράμματα” δηλ. για τη ΔΑΚΕ Λάρισας.

Η ΔΑΚΕ λοιπόν είναι αυτή που παραπέμπει τα προβλήματα των εργαζομένων και τις λύσεις τους στη …δευτέρα παρουσία κι όχι εμείς.
Τους γυρίζουμε την πλάτη, τους απομονώνουμε και με όπλο την αλληλεγγύη μας βαδίζουμε μπροστά!
Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας μας για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για να σπάσουν οι διώξεις και τα πειθαρχικά, για να ακυρωθεί στην πράξη η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση!

Όλοι στον αγώνα , όλοι στη μάχη για την επιτυχία της Πανεργατικής απεργίας στις 20 Νοέμβρη! Μόνο ο λαός σώζει το λαό!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ