Σφαγεία Τυρνάβου: Πυρά σε εκκαθαριστή και λογιστή από κρεατέμπορο, εκδοροσφαγείς και εργαζόμενο

Μία δυναμική παρέμβαση στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έκανε ο γνωστός κρεατέμπορος Δημήτρης Λιοπρασίτης ο οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν ο βασικός και μεγαλύτερος πελάτης των διαδημοτικών σφαγείων Τυρνάβου – Λάρισας, ο οποίος άφησε σοβαρές αιχμές τόσο κατά του εκκαθαριστή και του λογιστή τους οποίους κατηγόρησε για τη σημερινή κατάσταση των σφαγείων, όσο και κατά του πρώην δημάρχου Γ. Κόκουρα.

Ο κ. Λιοπρασίτης παρουσίασε στοιχεία που αν είναι αληθινά τότε η κατάσταση μάλλον θα πρέπει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, αφού όπως υποστήριξε, δεν οφείλει το ποσό των 280.000 € που αναφέρει το πόρισμα του εκκαθαριστή και μάλιστα έχει στα χέρια του όλα τα απαραίτητα παραστατικά που αποδεικνύουν τι πληρωμές που έκανε.

Μάλιστα υποστήριξε, προκαλώντας αίσθηση στο σώμα ότι έχει στα χέρια του δύο καρτέλες από τις οποίες η μία περιέχει τα ποσά που πλήρωσε και η άλλη, η μεταγενέστερη, είναι με σβησμένα τα ποσά.

Ο κ. Λιοπρασίτης υποστήριξε ότι όλα αυτά τα χρόνια στήριξε το σφαγείο, προχωρώντας σε πληρωμές ακόμη και σε περιπτώσεις που υπήρχαν κατασχέσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά την περίοδο της δημαρχίας Σαρχώση έδωσε σε υπεργολάβο που είχε κάνει κατάσχεση το ποσό των 180.000 € για να σταματήσει η κατάσχεση, ποσό το οποίο τελικά απόσβεσε μέσω των συναλλαγών του με το σφαγείο για τις υπηρεσίες σφαγής, τόνισε ότι η εφορία του πήρε χρήματα που έπρεπε να πληρώσει στο σφαγείο ύψους 60.000 €, ενώ είχε προπληρώσει και το ποσό των 200.000 € στα σφαγεία για να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να συνεχίζει να σφάζει.

Επίσης υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της εκκαθάρισης έγιναν κάποιες ξαφνικές χρεώσεις σε βάρος του για ψυκτικά, χωρίς ο ίδιος να ενημερωθεί για αυτές και τόνισε ότι έπεσε στην αντίληψή του μια υπέρογκη χρέωση του σφαγείου για εργασίες στο πάτωμα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος για την τοποθέτηση πατώματος στα δικά του σφαγεία μεγαλύτερης έκτασης και με καλύτερης ποιότητας, κατά γενική ομολογία, υλικά, πλήρωσε 40.000 € ενώ το σφαγείο του Τυρνάβου πλήρωσε 100.000 €.

Για το θέμα των ξαφνικών χρεώσεων ο λογιστής υποστήριξε ότι εφάρμοσε απόφαση της διοίκησης του 2018 και αυτά τα χρήματα έπρεπε να εισπραχθούν.

Από την πλευρά του ο εκκαθαριστής επέμενε για το χρέος της επιχείρησης λέγοντας ότι βγαίνει βάσει των παραστατικών που είχε στη διάθεση του.

Ο κ. Λιοπρασίτης ενημέρωσε το σώμα ότι ο ίδιος απευθύνθηκε σε ορκωτό λογιστή για να ελέγξει τα στοιχεία που τον αφορούν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμνεο να προσφύγει στη δικαιοσύνη ενώ παρότρυνε και το δήμο Τυρνάβου να αναθέσει την όλη υπόθεση σε ορκωτό λογιστή.

Επίθεση εξαπέλυσε και κατά του πρώην δημάρχου ότι αν και υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία σχέση με τα σφαγεία, εν τούτοις παραμονές Χριστουγέννων απαίτησε να αλλάξει η όλη διαδικασία για τις σφαγές αμνοεριφίων με την είσοδο στο σφαγείο και άλλων εμπόρων που θα τίναζε ο όλο πρόγραμμα στον αέρα προκαλώντας ζημιά στην επιχείρηση του κ. Λιοπρασίτη, χωρίς ευτυχώς τελικά να προχωρήσει το σχέδιο του πρώην δημάρχου.

Τέλος δεν άφησε ασχολίαστη και την παρουσία πρώην προέδρου των σφαγείων ως βοηθού του εκκαθαριστή, λέγοντας ότι το εν λόγω πρόσωπο εμφανιζόταν μία φορά το μήνα στο σφαγείο έπαιρνε την αμοιβή του ύψους 400 € έκανε μία βόλτα στο σφαγείο και έφευγε…

Οι εκδοροσφαγείς

Παρέμβαση στη συνεδρίαση έκανε και ο πρόεδρος του σωματείου των εκδοροσφαγέων Αρης Μεϊντής ο οποίος με δεδομένο ότι στο πόρισμα εμφανίζεται ένα χρέος του σωματείου προς το σφαγείο ύψους 20.000 €, ζήτησε παραστατικά και αποδείξεις για αυτό το χρέος, λέγοντας ότι δεν υπάρχει τέτοιο χρέος και η αναφορά στο πόρισμα αποτελεί μομφή προς το σωματείο.

Εργαζόμενος

Πυρά στον εκκαθαριστή και στο λογιστή εξαπέλυσε και τότε εργαζόμενος στα σφαγεία κατηγορώντας τους ότι επέτρεψαν να εργάζονται ανασφάλιστοι και σε ομηρεία με ελάχιστα χρήματα οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, ζήτησε εξηγήσεις για αυτό και σημείωσε ότι επειδή χρειάστηκε φαρμακευτική περίθαλψη αυτός και η οικογένειά του για ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας αναγκαζόταν αν και εργαζόμενος να συνταγογραφεί τα φάρμακα ως ανασφάλιστος στο νοσοκομείο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ