Γιόρτασαν τους καρπούς της γης στη Μελιβοία

Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις Γιορτής Κάστανου «Οι καρποί της Μελίβοιας Γης»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις της Γιορτής Κάστανου «Καρποί της Μελίβοιας Γης» που πραγματοποιήθηκαν στην Τοπική Κοινότητα Μελιβοίας του Δήμου Αγιάς. Τα εγκαίνια της Γιορτής έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής από το Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δ. Κουρέτα, ενώ το παρόν έδωσαν οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλης, του ΠΑΣΟΚ Ευαγ. Λιακούλη καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες Μ. Γαλλιού και Σωτ. Σουλούκος.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν επιστημονικές ομιλίες για το κάστανο, την πορεία της παραγωγής, αλλά και τις διαδικασίες πιστοποίησης του, αφού ως γνωστόν ο φάκελος για την αναγνώριση του Κάστανου Μελιβοίας ως Προϊόντος Ονομασίας Προέλευσης έχει ήδη κατατεθεί. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων υπήρχε ακόμα έκθεση τοπικών προϊόντων, περίπατοι στους δρόμους της κοινότητας, αλλά και λαϊκό γλέντι με παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα και την παραδοσιακή ορχήστρα «Ήχος Γηγενής» Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνοδεύτηκε από διανομή καστανόσουπας από τους τοπικούς συλλόγους.

Το πρωί της Κυριακής έγινε και η απονομή των βραβείων στους νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας που διοργάνωσε ο οργανισμός «Μελιβοίας Δέμας» σε συνεργασία με το Σύλλογο Φωτογράφων Λάρισας. Μεταξύ των 38 συμμετοχών, τα βραβεία απέσπασαν η Μαρία Γεροφώτη (Α’ Βραβείο), ο Χρήστος Χριστοδούλου (Β’ Βραβείο) και η Μαρίνα Γκουντάρα (Γ’ Βραβειο), ενώ έπαινο απέσπασε η Ελένη Πατσιατζή. Τα βραβεία συνοδεύτηκαν από χρηματικά έπαθλα.

Εκείνο που χαρακτήρισε ωστόσο τις εκδηλώσεις ήταν οι φωνές των εκατοντάδων παιδιών που συμμετείχαν στα δρώμενα, δίνοντας το στίγμα ενός ζωντανού χωριού που γιορτάζει τους καρπούς της γης και ιδιαίτερα το κάστανο, το πιο δυναμικό ίσως προϊόν της περιοχής.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσαν ο Δήμος Αγιάς, η Τοπική Κοινότητα Μελιβοίας και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μελιβοίας «Η Αθανάτη» με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Όμηρος», του Συλλόγου Γυναικών Μελιβοίας, του Αστικού μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Μελιβοίας Δέμας, της Ενεργειακής Κοινότητας «Ισχύς Κισσάβου» και του Αθλητικού Ομίλου «Φιλοκτήτης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ