ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΗ ΝΔ

Οι πολλοί ενδιαφερόμενοι στους δήμους του νομού Λάρισας πονοκεφαλιάζει τη ΝΟΔΕ αλλά και τα κεντρικά όργανα

νδΕχουν χάσει τον ύπνο τους τα στελέχη της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ εξαιτίας των πολλών ενδιαφερόμενων που εμφανίζονται ο ένας μετά τον άλλο σε όλους τους καλλικρατικούς δήμους του νομού και διεκδικούν τη θέση του επικεφαλής στα ψηφοδέλτια που θα στηρίξει το κόμμα.

Με δεδομένη την απουσία κεντρικής στρατηγικής και διαδικασίας για την επιλογή των υποψηφίων δημάρχων που θα στηρίξει το κόμμα στις εκλογές του Μαΐου, στη ΝΔ αυτοσχεδιάζουν και σκέφτονται ακόμη και να στήσουν κάλπες για την ανάδειξη του υποψηφίου όπου αυτό κριθεί αναγκαίο και όπου δεν ευδοκιμήσουν οι συζητήσεις των στελεχών της ΝΟΔΕ και των Τ.Ε. με τους ενδιαφερόμενους, αφού στόχος των τοπικών στελεχών είναι να αποφευχθούν τα διασπαστικά ψηφοδέλτια.

Το θέμα μάλιστα έχει συζητηθεί και με τα κεντρικά στελέχη του κόμματος που όμως εμφανίζονται επιφυλακτικά για το στήσιμο κάλπης. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση για κάλπες ή όχι θα ληφθεί πολύ σύντομα σε συνεργασία της ΝΟΔΕ με το Λαρισαίο γραμματέα του κόμματος Α. Παπαμιμίκο.

Πάντως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το θέμα της κάλπης έχει συζητηθεί μεταξύ των ενδιαφερόμενων για τη θέση του επικεφαλής στο δήμο Τυρνάβου (Λ. Βουγιατζής, Αν. Ψύρρα, Κ. Γκαράτσας) και μάλιστα μια τέτοια διαδικασία, αρκεί ο επικεφαλής που θα στηριχθεί να έχει το 50% + 1, φαίνεται να βρίσκει σύμφωνα και τον πρώην δήμαρχο Τυρνάβου Αθ. Νασίκα, ο οποίος ελλείψει συγκεκριμένης διαδικασίας αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων δεν υπέβαλε αίτηση στην Τ.Ε.

Αλλες πηγές υποστηρίζουν ότι το θέμα της κάλπης καλοβλέπουν και στην Τ.Ε. της Ελασσόνας, ενώ για το δήμο Λαρισαίων μια τέτοια διαδικασία αποκλείεται κατηγορηματικά. Τέλος αδιευκρίνιστη είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την επιλογή των υποψηφίων “γαλάζιων” δημάρχων στους δήμους Αγιάς, Κιλελέρ και Φαρσάλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ