ΕΝ.ΠΟ.Λ.: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ενπολΣε συγκέντρωση βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς αναμένεται να προχωρήσουν οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, οι οποίοι θα διαθέσουν και μέρος των τροφίμων του “αλληλέγγυου παντοπωλείου” που έχουν ιδρύσει. Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

“Οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» δεν μπορούν να μείνουν αμέτοχοι στις δύσκολες ώρες που περνά η Κεφαλονιά και ιδιαιτέρως η περισσότερο «πληγωμένη» περιοχή της Παλλικής. Μετά το κάλεσμα φορέων, όπως ο Ερυθρός Σταυρός και οι Γιατροί του Κόσμου, για προσφορά φαρμάκων και τροφίμων που μπορούν να συντηρηθούν εκτός ψυγείου, αποφασίζει να προβεί στις εξής ενέργειες:

• Διαθέτει μέρος των τροφίμων του «Αλληλέγγυου Παντοπωλείου» μας για τη σίτιση μέρους των πληττόμενων από την καταστροφή Κεφαλονιτών καθώς και μέρος των φαρμάκων του «Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Λάρισας».

• Θα συγκεντρώσει με έκτακτες δράσεις τρόφιμα μακράς διάρκειας (ζυμαρικά, όσπρια, γάλατα, ζάχαρη κ.α.) , φάρμακα (παυσίπονα, αντιβιώσεις, υπερτασικά, διαβητολογικά) και επιδεσμικό υλικό (γάζες, βαμβάκι, οινόπνευμα). Η συγκέντρωση του υλικού θα γίνει στην Πλατεία Ταχυδρομείου (Ρούσβελτ και Παπακυριαζή) το Σάββατο 8/2, τη Δευτέρα 10/2 και την Τρίτη 11/2 στις ώρες 10.00-14.00.

• Θα συντονίσει Κινήσεις Πολιτών της Κεντρικής Ελλάδας για τη συγκέντρωση ανάλογων υλικών που θα αποσταλούν μέσω των «Γιατρών του Κόσμου» και του «Ερυθρού Σταυρού» στην Κεφαλονιά.

• Θα επιδιώξει στην επόμενη διάθεση προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» να κληθούν παραγωγοί της Κεφαλονιάς που θα διαθέσουν προϊόντα τους εκτός λίστας για ενίσχυση τους .

Οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» καλούν τους συμπολίτες τους να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την ευαισθησία που παρόλα τα προβλήματα εξακολουθούμε να έχουμε σαν κοινωνία και σαν λαός”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ