Βιβλιοθήκη Λάρισας: Αναβάλλεται εκδήλωση για τα λογοτεχνικά περιοδικά της Λάρισας

Δείτε τί αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου Ελ. Ξυνοπούλου

Ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση των μελών του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ» αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

«Το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας, κατόπιν πρότασης και Εισήγησης της Διευθύντριας της Βιβλιοθήκης , και παρά τις διατυπωθείσες επιφυλάξεις των μελών του, αποφάσισε την διεξαγωγή την Δευτέρα 28 Απριλίου 2025 , εκδήλωσης με θέμα «Τα λογοτεχνικά περιοδικά της Λάρισας, ένας αιώνας εκδόσεις».

Η απόφαση αυτή λήφθηκε, λόγω του γεγονότος ότι σύμφωνα με την σχετική εισήγηση της διεύθυνσης της Βιβλιοθήκης, η εν λόγω εκδήλωση είχε ήδη προετοιμαστεί από το προηγούμενο Εφορευτικό Συμβούλιο, κεντρική δε ομιλήτρια είχε προγραμματιστεί να είναι η προηγούμενη Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου, συναίνεσε δε το Εφορευτικό Συμβούλιο στην διενέργεια της εκδήλωσης, προκειμένου να αποφευχθούν οποιεσδήποτε σκέψεις και αμφιβολίες σχετικά με τους λόγους μιας πιθανής απόρριψης της πρότασης, με την υποσημείωση όμως ότι η εκδήλωση αυτή θα ήταν η πρώτη σειράς εκδηλώσεων σχετικά με τα λογοτεχνικά και ακολούθως και με τα ιστορικά περιοδικά της Λάρισας και την αναλυτική παρουσίαση εκάστου αυτών από τους συντελεστές τους.

Αφουγκραζόμενοι τα διατυπωθέντα δημοσίως παράπονα συντελεστών λογοτεχνικών περιοδικών και προς αποφυγή δημιουργίας έστω και της παραμικρής υπόνοιας αποκλεισμών που ουδεμία θέση έχουν στον δημόσιο λόγο και διάλογο, πόσω μάλλον στον λογοτεχνικό χώρο , αποφασίζουμε ομόφωνα την αναβολή της προγραμματισθείσας για την Δευτέρα 28 Απριλίου 2025εκδήλωσης και τον επανασχεδιασμό και επαναπρογραμματισμό της.
Στο πλαίσιο αυτό , σε συνεργασία μάλιστα με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, είμαστε ανοιχτοί στην συνδιοργάνωση διημερίδας για τα λογοτεχνικά περιοδικά της Λάρισας, με την συμμετοχή – ελπίζουμε – του συνόλου των συντελεστών τους, για να στείλουμε το ξεκάθαρο μήνυμα πως η αντίληψη της παρούσας διοίκησης είναι υπέρ μιας πολιτικής στον πολιτισμό χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις”.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ