
Αναστάτωση επικράτησε στα Λύκεια της χώρας το πρωί της Τετάρτης (21/5) λίγο πριν ξεκινήσουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις καθώς «έπεσε» η Τράπεζα Θεμάτων.
Συγκεκριμένα, στην προσπάθειά τους να κληρώσουν θέματα για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια από την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί διαπίστωσαν ότι είχε καταρρεύσει το σύστημα.
Λίγο αργότερα, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το πρόβλημα αποκαταστάθηκε πλήρως.
Η ανακοίνωση του Υπουργείου
«Η λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας έχει αποκατασταθεί και η πρόσβαση στην πλατφόρμα πραγματοποιείται πλέον κανονικά. Η προσωρινή δυσλειτουργία σχετιζόταν με τον κεντρικό μηχανισμό ταυτοποίησης και διαβαθμισμένης πρόσβασης των χρηστών.
Το ζήτημα αντιμετωπίστηκε, κεντρικά από όλα τα συναρμόδια υπουργεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες και το σύστημα λειτουργεί ομαλά».
Η αναβάθμιση της Τράπεζας θεμάτων
Τα χρήματα που έχει ξοδέψει το κράτος για τη λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη αλλά συνεχώς υπάρχουν προβλήματα. Πρόσφατα μάλιστα ανακοινώθηκε νέα δαπάνη ύψους 595.200 € με στόχο μια πιο ασφαλή και αποδοτική πλατφόρμα για τη διαχείριση των θεμάτων των εξετάσεων σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες η αναβάθμιση του συστήματος ερχόταν να προσφέρει βελτιώσεις στην ασφάλεια και την απόδοση του συστήματος, διασφαλίζοντας ότι οι εξετάσεις που διεξάγονται ταυτόχρονα σε πολλές σχολικές μονάδες, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, θα γίνονται χωρίς προβλήματα και με αδιάβλητο τρόπο.
Οι ενδοσχολικές εξετάσεις
Οι ενδοσχολικές εξετάσεις για τις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου διεξάγονται από τις 19 Μαΐου έως και τις 13 Ιουνίου 2025. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 20 Ιουνίου.
Το χρονοδιάγραμμα στις απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ Λυκείου ορίστηκε για το διάστημα 19 – 26 Μαΐου, με την έκδοση αποτελεσμάτων να έχει προγραμματιστεί για 28 Μαΐου 2025.
ethnos.gr