Η Ενωση Γονέων Λάρισας συμμετέχει στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις στη Λάρισα σήμερα και την Παρασκευή

Οι σημερινές εξελίξεις και η επίθεση των ΗΠΑ κατά του Ιράν αποτελούν βήμα κλιμάκωσης του πολέμου για όλο τον κόσμο. Εκφράζουμε την ανησυχία μας βλέποντας τα σύννεφα του πολέμου στη Μέση Ανατολή και στις γειτονικές μας χώρες να πυκνώνουν.
Με την εμπλοκή της χώρας μας και σε αυτό το αιματοκύλισμα των λαών, κανένας γονιός δεν μπορεί να μένει ήσυχος.

• Όταν η χώρα μας μετατρέπεται σε ορμητήριο δολοφονικών επιθέσεων σε άλλους λαούς αλλά και σε πιθανό στόχο αντιποίνων.
• Όταν τα παιδιά μας, Έλληνες φαντάροι και στρατιωτικοί κινδυνεύουν τις ζωές τους συμμετέχοντας σε αποστολές στο εξωτερικό για σκοπούς που δεν έχουν σχέση με την υπεράσπιση της πατρίδας μας.
• Όταν καθημερινά εδώ και εκατοντάδες μέρες ο λαός και τα παιδιά της Παλαιστίνης σφαγιάζονται καθημερινά, αποκλεισμένοι από τροφή και φάρμακα, στις ουρές για ένα κομμάτι φαΐ.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή!

 Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που βρίσκονται εν μέσω πολεμικών συρράξεων.
 Παίρνουμε θέση δίπλα στα παιδιά μας, στα παιδιά όλου του κόσμου.

Διεκδικούμε:
 Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης στα πολεμοχαρή σχέδια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ.
 Να σταματήσει η δολοφονική σφαγή στην Παλαιστίνη και ο διωγμός ενός λαού από την πατρίδα του.
 Να σταματήσει η χώρα μας να είναι ορμητήριο δολοφονικών επιθέσεων σε άλλους λαούς. Να γίνεται στόχος αντιποίνων.
 Να σταματήσει κάθε συνεργασία της χώρας μας με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.
 Ζητάμε τώρα να γυρίσουν πίσω οι Έλληνες στρατιωτικοί που είναι σε αποστολές στο εξωτερικό.

Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας για να τα δούμε να προοδεύουν, να ζήσουν μια ευτυχισμένη ζωή που τους αξίζει και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες σήμερα επιστημονικές, τεχνολογικές για να την έχουν.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν παράπλευρες απώλειες των πολέμων που γίνονται για τα συμφέροντα των ισχυρών. Δεν θα γίνουν στόχοι των “έξυπνων” και υπερσύγχρονων βομβών τους.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και την Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, για αύριο, Δευτέρα 23 Ιούνη, στις 7.00μμ, στην Πλατεία Ταχυδρομείου και καλούμε τους συλλόγους γονέων να συμμετέχουν.

Συμμετέχουμε την Παρασκευή 27/6 στο πάρκο Χατζηχαλάρ, στις 7:30μμ, στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (Παράρτημα Λάρισας).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ