Αυτοψία πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ελασσόνας

Στο ιστορικό κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας, που βρίσκεται στη συνοικία Αμπελοκήπων, δίπλα από το πέτρινο γεφύρι, πραγματοποίησε αυτοψία ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας, στο πλαίσιο των εργασιών της προετοιμασίας για την μετατροπή του σε Μουσείο Ιστορίας, Μυθολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Ολύμπου.

Το έργο, με τίτλο «Όλυμπος – Δήμος Ελασσόνας», εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του Δημόσιου Χώρου» και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με συνολικό προϋπολογισμό 1.620.705,17 ευρώ.

Κατά την αυτοψία, τον δήμαρχο συνόδευσαν η πρόεδρος της Κοινότητας Ελασσόνας κ. Καλλιόπη Φώλλα, η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Χρυσούλα Ζαρίφη, καθώς και οι μηχανικοί της Επιβλέπουσας Αρχής της ΑΕΝΟΛ Α.Ε., κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος και κ. Δήμητρα Σίσκου, με την τελευταία να έχει και την ευθύνη επίβλεψης του έργου.

Η παρέμβαση αφορά στην αποκατάσταση και επανάχρηση του ιστορικότερου σχολικού κτιρίου της πόλης και στη μετατροπή του σε σύγχρονο εκθεσιακό χώρο που θα αναδεικνύει τη φυσική κληρονομιά, την ιστορία και τη μυθολογία του Ολύμπου. Το έργο στοχεύει στη διαμόρφωση ενός πολιτιστικού κόμβου που θα ενισχύσει την τουριστική ταυτότητα της Ελασσόνας και θα συμβάλει στην αστική αναζωογόνηση της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας δήλωσε σχετικά:

«Η μετατροπή του ιστορικού κτιρίου του 1ου Δημοτικού σε μουσείο αποτελεί ένα έργο με βαθύ συμβολισμό για την πόλη μας. Διατηρούμε την ιστορική μνήμη, αξιοποιούμε ένα εμβληματικό κτίριο και δημιουργούμε έναν ζωντανό χώρο πολιτισμού, γνώσης και τουριστικής ανάπτυξης. Ευχαριστώ θερμά τις υπηρεσίες του Δήμου, την Τεχνική Υπηρεσία, την ΑΕΝΟΛ Α.Ε. και όλους τους συνεργάτες που συνέβαλαν στη σύνταξη και ωρίμανση της πρότασης που εξασφάλισε τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Τα τελευταία νέα