Αναβρασμός στον Αμπελώνα για το κλείσιμο του στρατοπέδου
Αναστάτωση επικρατεί στην τοπική κοινωνία του Αμπελώνα λόγω των πληροφοριών που φτάνουν για άμεσο κλείσιμο του στρατοπέδου που φιλοξενεί το 730 τάγμα Μηχανικού αφού όπως αναφέρουν μετά και από αυτή το λουκέτο η περιοχή έχει πλήρως αποψιλωθεί από δημόσιες και κοινωφελείς δομές εντείνοντας την εγκατάλειψη και επιδεινώνοντας την είδη δεινή κατάσταση των τοπικών επιχειρήσεων και καταστημάτων.
Οπως αναφέρουν επαγγελματίες το προσωπικό του στρατοπέδου στήριζε καθημερινά την τοπική οικονομία και η απομάκρυνσή του θα μειώσει περαιτέρω τον τζίρο όλων αυτών των επιχειρήσεων.
Παράλληλα σημειώνουν ότι η απόφαση για το λουκέτο στο στρατόπεδο έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία αφού πριν από 3 μήνες ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χρ. Κέλλας μετά από συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη πήρε τη διαβεβαίωση ότι μεταξύ άλλων δομών το στρατόπεδο του Αμπελώνα (730 Τάγμα Μηχανικού), θα ενισχυθεί περαιτέρω, με διπλάσια δύναμη, καθώς θα αποτελεί τη βάση της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.
Κανείς πλέον στον Αμπελώνα δεν μπορεί να καταλάβει τί άλλαξε και πλέον από την ενίσχυση που είχε ανακοινωθεί τον Αύγουστο φτάσαμε στο κλείσιμο του στρατοπέδου μέσα στον Δεκέμβριο.
Στο θέμα είχε αναφερθεί στην πρόσφατη συνεδρίαση του δ.σ. ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάμμος μεταφέροντας σχετικές πληροφορίες.
Η δυσμενής αυτή εξέλιξη έχει προκαλέσει την ενόχληση της δημοτικής αρχής και εντός των ημερών αναμένονται και οι επίσημες αντιδράσεις.
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

























