ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΕΓΙΝΕ ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ

8Mega σοκ και δέος. ‘Η αλλιώς, πώς ένα κανάλι που κάποτε καμάρωνε -τουλάχιστον- για την αισθητική του, προβάλλοντας προγράμματα που απευθύνονταν σε θεατές από το μέσο όρο και πάνω, επέδειξε απόλυτο πανικό, ανοργανωσιά και φτήνια…

Εύλογη λοιπόν η απορία γιατί έπρεπε να βγει στον αέρα σώνει και ντε το «Just the two of us» τώρα, εσπευσμένα, παραμονές Πάσχα, αφού το μόνο «λαμπερό» όνομα που είχε να πουλήσει ήταν η παρουσιάστρια. Οχι τίποτε άλλο… Δικαιώνονται οι πικρόχολοι πρωινατζήδες, αλλά και όλοι εκείνοι που έριχναν μέχρι την τελευταία στιγμή πόρτα στο συγκεκριμένο σόου.

Εχουμε και λέμε, λοιπόν: Σελέμπριτις που δεν τους ήξερε ούτε η θεία τους, τραγουδιστές που δεν τους είχε ξανακούσει ούτε ο πιο φανατικός χρήστης του youtube, κριτές που δεν είχαν καμιά σχέση με το αντικείμενο (εκτός του Θεοφάνους που φάνηκε γυμνός χωρίς τον Μουρατίδη) και μια παρουσιάστρια σε αμηχανία που προφανώς νοστάλγησε την αρτιότητα των παραγωγών στο προηγούμενο τηλεοπτικό της σπίτι, συνέθεσαν την πρεμιέρα του πολυδιαφημισμένου «Just the two us» (θα μας μείνει η χαρά από το τρέιλερ).

Πραγματικά απούσες από τα «Παρατράγουδα» του MEGA ήταν η ορίτζιναλ παρουσιάστρια Αννίτα Πάνια και η κυρία Ελισσάβετ («Πού είναι ο Βάγκνερ, πού είναι ο Πουτσίνι;»). Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το άλλοτε κραταιό κανάλι, με σήμα κατατεθέν το Μέγαρο Μουσικής, βρέθηκε με δόξα και τιμή στο Δελφινάριο, αφού ο παίχτης που σίγουρα διασώθηκε ήταν ο Μάρκος Σεφερλής.

Τετάρτη βράδυ, λοιπόν, ξετυλίχθηκε το come back της Ζέτας Μακρυπούλια και της Ρούλας Κορομηλά (η οποία έδειξε από την πρώτη ώρα πως αφού δεν της έδωσαν παρουσίαση, θα κάνει ό,τι μπορεί να κλέψει την παράσταση από την κανονική, τραβώντας με κάθε τρόπο τα φώτα πάνω της). Στο πλευρό της στο πάνελ των κριτών, ο ειδήμων και έμπειρος Γιώργος Θεοφάνους ο οποίος μάλλον δεν είχε συνειδητοποιήσει τι πήγαινε να κάνει κι έτσι δέχτηκε τη θέση, καθώς και ο νεοφερμένος και εκκεντρικός σκηνοθέτης Δημήτρης Αρβανίτης (Οι φήμες ότι από το κανάλι τού προσέφεραν τη θέση, για να μην φύγει και να κάνει νέο καθημερινό στον ΑΝΤ1, προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται…).

Οσο για την κανονική παρουσιάστρια Ζέτα Μακρυπούλια, βρέθηκε αβοήθητη (εκτός από τις μπηχτές της Ρούλας) σε ένα κακό σκηνικό με κακό φωτισμό και δευτεροκλασάτη τηλεσκηνοθεσία, προσπαθώντας να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται, κάνοντας κορδέλες και τσαχπινιές (την ίδια ώρα απέναντι στον ALPHA τις έκανε πολύ καλύτερα η μοναδική Τζένη Καρέζη στο «Δεσποινίς Διευθυντής»).

Για τους παίκτες τώρα τι να πει κανείς; Ποτέ άλλοτε σε τέτοιο σόου δεν «εκτελέστηκαν» σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τόσοι συνθέτες, στιχουργοί και τραγουδιστές. Και καλά όσοι δεν ξέρουν τόσο καλά το παιχνίδι της τηλεόρασης και της δημοσιότητας. Εκείνοι που το ξέρουν, βλέπε Ράνια Θρασκιά (ή αλλιώς «Κοιτάω Μπροστά») παρά την τόση ψυχανάλυση, δεν καταλαβαίνουν πως άλλο το μπάνιο, άλλο το πλατό;

Κορυφαία ατάκα της βραδιάς από τον Γιώργο Θεοφάνους την ώρα που έκρινε την Τέτα την μανικιουρίστα του «Πρωινό mou»: «Τώρα να μιλήσω ή την επόμενη φορά που θα έρθει η γυναίκα μου για πετσάκια θα της τα πάρεις πιο βαθιά;»

Ντ. Λ

ΠΗΓΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ