ΕΛΓΑ: Λιγότερα κιλά – λιγότερα λεφτά σε αποζημιώσεις

Μία ακόμη δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους πληγέντες από το χαλάζι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του νομού Λάρισας, αφού βλέποντας τη νέα ΚΥΑ που αφορά τη δήλωση OΣΔΕ, τις ασφαλιστικές εισφορές υπέρ ΕΛΓΑ και τις τιμές αποζημίωσης,

στο παράρτημα για τη μέση παραγωγή, Μέση Τιμή, Ασφαλιζόμενη Αξία και Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά ανά κατηγορία προϊόντος Φυτικής Παραγωγής, Προϊόν και Νομό/ΠΕ, διαπίστωσαν ότι οι τιμές σε βασικά προϊόντα της περιοχής που επλήγησαν όπως τα επιτραπέζια αχλάδια και τα οινοποιήσιμα σταφύλια είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια γεγονός που θα οδηγήσει σε ψαλιδισμένες αποζημιώσεις.

Η εξέλιξη αυτή όπως άλλωστε φάνηκε και στη χθεσινή συνέλευση στον Τύρναβο έχει εξοργίσει τους αγρότες που αναμένεται να απαντήσουν δυναμικά, ξεκινώντας από αύριο με το συλλαλητήριο με τρακτέρ στις 8.00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου.

Για να δείτε αναλυτικά ολόκληρη την ΚΥΑ με τις τιμές αποζημίωσης ανά προΪόν σε ολόκληρη την επικράτεια πατήστε ΕΔΩ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

▌ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

▌ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ