‘Ως χαρίεν άνθρωπος όταν άνθρωπος η.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Σταύρος Δόβας για τον Δημήτρη Κουγιώνη

«Πόσο χαριτωμένος είναι ο άνθρωπος όταν είναι άνθρωπός» ποιες αρετές όμως πρέπει να έχει κάποιος για να είναι άνθρωπος; Πρέπει να κοιτάζει ψηλά, να έχει όραμα, πρέπει να ξέρει να ακούει αλλά κυρίως πρέπει να νοιώθει.

Αυτές τις αρετές τις είχε ο Δημήτρης Κουγιώνης και κατάφερε να αποκτήσει ο Δήμος Τυρνάβου πρόσωπο.
Κατάφερε ο πολίτης να πηγαίνει στο Δήμαρχο κι όχι στο Δήμο ή στο Δημαρχείο.

Έγινε έτσι ο Τάκης Κουγιώνης το αποκούμπι, ακόμα κι ο εξομολόγος των πολιτών που είχαν κάποια προβλήματα αλλά δεν μπορούσαν να τα πουν αλλού. Ήθελαν να πουν τον καημό τους, τον πόνο τους, το πρόβλημά τους ακόμα κι’ όταν ήξεραν ότι οι πιθανότητες αντιμετώπισής τους ήταν περιορισμένες.

Δεν απέκτησε τυχαία τον τίτλο του καλού παιδιού γιατί πράγματι ήταν παιδί και μάλιστα καλό.
Πολιτεύτηκε άδολα, ανιδιοτελώς με ορμή έτσι που μόνο τα παιδιά ξέρουν να ζουν.

Υπήρξε Δήμαρχος Τυρνάβου στην αρχή σε δύσκολες εποχές κατάφερε όμως να αλλάξει την πόλη με υποδομές, κοινωνική πρόνοια και κυρίως πρότυπο σε δημοκρατικές διαδικασίες.
Ακόμη και σε εποχές που δεν ήταν Δήμαρχος οι δημοκρατικές του ευαισθησίες εκδηλωνόταν σε κάθε φάση της ζωής του στην πλατεία, στο λεωφορείο στην καλημέρα του στους συμπολίτες του.

Ο Δημήτρης Κουγιώνης έφυγε, άφησε όμως παρακαταθήκη τη στάση και τη συμπεριφορά του στην πόλη και στον συνάνθρωπο.
Είχε λοιπόν όλες τις χάρες και δικαιούμαστε εμείς που ζήσαμε μαζί του να τον αποκαλούμε «χαρίεντα».

Ήσουν Τάκη Κουγιώνη χαριτωμένος!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

▌ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

▌ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ