ΜΕΓΑΛΗ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

Θα βρεθεί στο 2ο γύρο με τον Ν. Τσιλιμίγκα

agor (Αντιγραφή)Νίκη με ποσοστό που αγγίζει το 42% φαίνεται ότι εξασφαλίζει ο νυν περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός ο οποίος θα βρεθεί στο δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον καθηγητή καρδιοχειρουργικής και επικεφαλής της «Θεσσαλών Συμπολιτεία» που συγκέντρωσε ποσοστό της τάξης του 18%.

Σε δήλωσή του ο Κώστας Αγοραστός για το αποτέλεσμα των εκλογών αναφέρει:

Η παράταξή μας “Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών” πέτυχε μια καθαρή νίκη  αυξάνοντας αισθητά το ποσοστό της σε σχέση με το 2010 και έχοντας μια πολύ μεγάλη διαφορά της τάξεως των 25 ποσοστιαίων μονάδων από την δεύτερη παράταξη.

Με την ψήφο τους οι Θεσσαλοί αναγνωρίζουν το έργο που επιτελέστηκε στον τόπο μας στην πρώτη θητεία της αιρετής περιφέρειας. Επιβραβεύουν την πολιτική της συνεννόησης, της συνεργασίας και της συνένωσης δυνάμεων. Εμπιστεύονται την αυτοδιοικητική παράταξη που τήρησε τις δεσμεύσεις της κι έχει ρεαλιστικό  πρόγραμμα και  σχέδιο για την Θεσσαλία. Το πρόγραμμα που το διαμόρφωσαν οι ίδιοι οι Θεσσαλοί και το οποίο απαντά στις ανάγκες και τις προκλήσεις της εποχής μας.

Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα. Την επόμενη Κυριακή κάνουμε το δεύτερο και καθοριστικότερο. Προσερχόμαστε μαζικά στις κάλπες και ψηφίζουμε Συμμαχία υπέρ των Πολιτών. Ψηφίζουμε την πραγματική, την αληθινή περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Για την Θεσσαλία της νέας εποχής, των μεγάλων επιλογών και των ανοιχτών οριζόντων. Για την Θεσσαλία της ισόρροπης  ανάπτυξης και των έργων, την Θεσσαλία της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.

Την Θεσσαλία που μας αξίζει. Την Θεσσαλία που νικά».

 

Από την πλευρά της η μεγάλη χαμένη των εκλογών Ηρώ Διώτη σε δήλωσή της επισημαίνει τα εξής:

«Συμπολίτες και Συμπολίτισσες

Θέλουμε καταρχήν να ευχαριστήσουμε όσους και όσες μας εμπιστεύτηκαν και έδωσαν μαζί μας αυτό τον ωραίο αγώνα.

Από την πρώτη στιγμή δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών σε Δήμους και περιφέρειες. Προσπαθήσαμε να πείσουμε τους Θεσσαλούς  πολίτες ότι η αναμέτρηση αυτή πρέπει να καταδικάσει αυτές τις πολιτικές και να δώσει ηχηρό μήνυμα. Στην περιφέρεια της Θεσσαλίας δεν καταφέραμε να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς αυτή τη φορά. Το τοπικό καθεστωτικό σύστημα έδωσε τα ρέστα του με την βοήθεια των ΜΜΕ και προς το παρόν κέρδισε την μάχη στη Θεσσαλία. Προς το παρόν όμως. Εμείς θα είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα μέχρι να’ ρθει η άνοιξη για την κοινωνία της Θεσσαλίας και τη χώρα. Θα είμαστε εδώ μέχρι να δικαιωθεί και ο τελευταίος άνεργος, και ο τελευταίος φτωχός. Μέχρι να ξεπεραστεί ο φόβος που το πολιτικό σύστημα έχει επιβάλλει στους πολίτες και να καταλάβουν πως με την Αριστερά υπάρχει άλλη λύση,  και είναι στα χέρια του. Την ερχόμενη Κυριακή στην κάλπη των Ευρωεκλογών πρέπει να μην λείψει κανείς και καμιά. Είναι μεγάλης πολιτικής σημασίας για τη χώρα και για την Ευρώπη».

 

Σε δήλωσή της η Μαρίνα Χρυσοβελώνη αναφέρει:

Οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» κράτησαν ψηλά τη σημαία. Όχι μόνο διατήρησαν τα ποσοστά τους, αλλά και τα αύξησαν. Ειδικά στη Μαγνησία, από 8% που ήταν το αποτέλεσμα των «ΑΝΕΛ» στις εκλογές Ιουνίου του 2013, έφτασε στο 12% -με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα που είχαν γνωστοποιηθεί επίσημα μέχρι τα μεσάνυχτα. Δώσαμε έναν σκληρό και άνισο αγώνα. Μόνοι μας. Οι υποψήφιοι. Χωρίς βοήθεια, στηρίξεις από κανέναν και χωρίς οικονομική βοήθεια. Ο αγώνας που δώσαμε ήταν καθαρός. Θα είμαστε παρόντες στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και θα συμβάλλουμε σε ό, τι μπορούμε για το καλό των συμπολιτών μας.

Ευχαριστούμε όσους στήριξαν και στηρίζουν τον αγώνα μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ