ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΓΙΑ ΝΑ “ΣΩΘΟΥΝ”
Σε μία ιστορική δήλωση για την σύγχρονη ιστορία της Σερβίας προχώρησε ο πρωθυπουργός της χώρας που βίωσε την σκληρότητα της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής της Γερμανίας στον πόλεμο που ακολούθησε τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας.
Ήρθε η ώρα η Σερβία να είναι «στην ίδια πλευρά με τη Γερμανία» δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς ενόψει της επικείμενης επίσκεψής του στο Βερολίνο και πρόσθεσε ότι η Σερβία πρέπει να είναι όχι μόνον οικονομικός, αλλά και πολιτικός εταίρος της Γερμανίας.
«Είμαι πρόεδρος κυβέρνησης ενός περήφανου λαού. Πηγαίνω στο Βερολίνο να ακούσω τι σκέφτεται και τι αναμένει η Γερμανία από τη Σερβία. Είναι ασύγκριτα ο μεγαλύτερος εταίρος. Θα πούμε τι ελπίζουμε και όχι μόνο υπό τη μορφή βοήθειας για την ανασυγκρότηση της χώρας μετά τις πλημμύρες, αλλά να είναι η Γερμανία στρατηγικός εταίρος της Σερβίας και να έχουμε μεγαλύτερες επενδύσεις» εξήγησε ο κ. Βούτσιτς, σε συνέντευξή του στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTS.
«Στο πέρασμα των αιώνων δεν ήμασταν φίλοι με τους Γερμανούς, κάποτε δεν χρειαζόταν, ήρθε η ώρα να είμαστε στην ίδια πλευρά με τη Γερμανία» εκτίμησε και πρόσθεσε ότι το Βερολίνο αναγνωρίζει τη Σερβία ως εταίρο.
tribune.gr
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.