ΣΥΜΦΩΝΙΑ «ΚΟΡΥΦΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΕΙ

252Σε συμφωνία για το θέμα των διοικητικών των ΑΕΙ κατέληξαν Σαμαράς- Βενιζέλος σε έκτακτη σύσκεψη, μετά την κόντρα Λοβέρδου- Μητσοτάκη. Τα κυβερνητικά στελέχη του βλέπει αύριο ο Βενιζέλος.

Σε έκτακτη σύσκεψη κορυφής Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου, το απόγευμα της Κυριακής, βρέθηκε τελικά λύση στο ζήτημα των διοικητικών των ΑΕΙ, ζήτημα που προκάλεσε σοβαρούς ενδοκυβερνητικούς κλυδωνισμούς με ευθεία αντιπαράθεση Κυριάκου Μητσοτάκη και Ανδρέα Λοβέρδου για τον αριθμό των υπαλλήλων που θα επαναπροσληφθούν από τους 1040 που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Η συμφωνία προβλέπει τελικά την προκήρυξη 600 θέσεων, αριθμό στον οποίο επέμενε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εμφανίζεται ως «νικητής στα σημεία» αφού ο Ανδρέας Λοβέρδος ζητούσε να επαναπροσληφθούν 883. Πάντως η συμφωνία αφήνει ένα παράθυρο για συμπληρωματική προκήρυξη, ενώ προβλέπει ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση όσο διαρκεί η αξιολόγηση. Και αυτά είναι δύο στοιχεία που επισημαίνονται από πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Η συμφωνία

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, σχετικά με το θέμα των διαθεσιμοτήτων των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

  • Προκηρύσσονται αμέσως προς κάλυψη 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ.
  • Όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται – σύμφωνα με τη νομοθεσία – κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
  • Στο μεταξύ, τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ.
  • Αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

Τους υπουργούς του βλέπει τη Δευτέρα ο Βενιζέλος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τη Δευτέρα θα δει τους υπουργούς και υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να θέσει ζήτημα ανασχεδιασμού του χάρτη των διαθεσιμοτήτων και μείωση των 15.000 απολύσεων που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

thetoc.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ