ΤΟ 5ο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στο αντιιμπεριαλιστικό κάμπινγκ που θα πραγματοποιηθεί στο Στόμιο θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο 5ο Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ πραγματοποιήθηκε χθες στην πλατεία Αριστείδη Λαμπρούλη.Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με παράσταση –αφιέρωμα- για την δράση της ΕΠΟΝ Λάρισας (1940-49) και την Κομμουνίστρια ΕΠΟΝίτισα Δήμητρα Τσάτσου.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Αλέξη Ζορμπά, μέλος του Γ.Π. Θεσσαλίας της ΚΝΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι φέτος, η γιορτή της νεολαίας που λέγεται Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή κλείνει τα 40 της χρόνια.

Το φεστιβάλ είναι στην ουσία του η προσπάθεια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, να μπολιάζουν την νεολαία μας με τις πιο ριζοσπαστικές ιδέες, της συλλογικότητας, της αγωνιστικής στάσης, της αγάπης για τη γνώση, τη μάθηση, την καλλιτεχνική δημιουργία, πάνω από όλα όμως, της ανάγκης ο λαός μας η νεολαία να οργανωθεί για να τσακίσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτή η προσπάθεια αγγίζει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες νέους και νέες.

kne1 (Αντιγραφή)«Το σύνθημα του 40ου Φεστιβάλ είναι «Για να φτιάξουμε ένα κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων» Από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη, Συνεχίζουμε. Εμπνεόμαστε από τους αγώνες του λαού μας ιδιαίτερα στις κορυφαίες στιγμές του την δεκαετία του 40, με την τρίχρονη εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Σε αυτές τις κορυφαίες στιγμές της επαναστατικής πάλης, είναι που μέσα από το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα και την πρωτοπορία του ξεχωρίζουν και οι σπουδαίοι ηγέτες, όπως ο Νίκος Μπελογιάννης, από την απολογία του οποίου δανειστήκαμε το σύνθημά μας. Με αφορμή και το θεατρικό που μόλις παρακολουθήσαμε για τη δράση της ΕΠΟΝ την περίοδο 1941 – 1949, θα άξιζε να δούμε κάποια σπουδαία συμπεράσματα από εκείνη την περίοδο που ξεχωρίζει στους ταξικούς αγώνες του λαού μας. Να δούμε στην πράξη αυτό που λέμε πολλές φορές: «Η ιστορία διδάσκει…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, την ομιλία του την νεολαία, στο 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο που θα γίνει 4-5 και 6 Ιουλίου στο Στόμιο, στη Λάρισα. Όπως τόνισε μέσα και από αυτή την κινητοποίηση, χιλιάδες κομμουνιστές και αγωνιστές από όλη τη χώρα θα υψώσουν τη φωνή τους ενάντια στο έγκλημα που ξεκινά από την πόλη μας, από το Ευρωπαϊκό στρατηγείο στην 1η Στρατιά. «Η επέμβαση στη Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Αυτή είναι η ειρήνη και η ευημερία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Καπιταλιστών, που ακολουθά την ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤέτοια είναι και η γενοκτονία που γίνεται τους τελευταίους μήνες στην Ουκρανία, με τις ευλογίες της ΕΕ. Η ναζιστική κυβέρνηση του Κίεβο που σφάζει το λαό της Ουκρανίας έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Να ποιας ΕΕ είμαστε μέρος αδιαμφισβήτητο κατά τον Τσίπρα… Αυτής που σφάζει τους λαούς για των αφεντάδων το ψωμί.

Όλοι μαζί λοιπόν να υψώσουμε τη φωνή μας στο Στόμιο στις 4 – 5- 6 Ιουλίου

Όλοι μαζί το Σάββατο στις 11:00 στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει από την Κεντρική πλατεία με κατάληξη στην 1η Στρατιά.

Όλοι στην μεγάλη συγκέντρωση στο χώρο του Στομίου με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ  Δημήτρη Κοτσούμπα», κατέληξε.

Στη συνέχεια έγινε συναυλία hip-hop (παρουσίαση δίσκου «Κώδικας 333 / Επ’ ώμου») από τους Afaza και Μέγα.

Το Φεστιβάλ έκλεισε με λαϊκό – ρεμπέτικο γλέντι από τοπικό μουσικό σχήμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ