ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 2ου ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

2ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣΑπό την αρχή της χρονιάς στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Λάρισας διεύθυνση και εκπαιδευτικοί αποφάσισαν ότι θα έπρεπε να δώσουν στα παιδιά επιπλέον δυνατότητες και ευκαιρίες, πέρα από το καλό επίπεδο εκπαίδευσης στην ειδικότητά τους. Προσπάθησαν από κοινού να εκμεταλλευτούν όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν σε ένα δημόσιο σχολείο.

Σε ανακοίνωση του σχολείου για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρονται τα εξής:

“Ξεκινήσαμε την προσπάθεια με προγράμματα περιβαλλοντικά και πολιτιστικά. Ενθαρρύναμε τους μαθητές να συμμετέχουν στην ομάδα ραδιοφώνου κάνοντας εκπομπές στο πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο European School Radio. Αξιοποιήσαμε μια χορηγία του Ευγενιδίου Ιδρύματος και δημιουργήσαμε ένα υποβρύχιο με απλά υλικά δίνοντας την δυνατότητα στους μαθητές να κατασκευάσουν κάτι απτό και να γεφυρώσουν την θεωρητική γνώση γενικής παιδείας με την εξειδικευμένη γνώση της ειδικότητας τους.

Δημιουργήσαμε την ομάδα ρομποτικής με διπλό στόχο. Να δώσουμε στους μαθητές την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή ένα καινοτόμο αντικείμενο στο οποίο η χώρα μας υστερεί αλλά και να περάσουμε το μήνυμα ότι όταν κάποιος προσπαθεί τίποτα δεν είναι απόμακρο και δύσκολο. Τα μηνύματα της κοινωνίας είναι ότι δεν υπάρχει μέλλον, ότι τους νέους τους περιμένει το τέρας της ανεργίας. Αυτή η άποψη πρέπει να αλλάξει και για να γίνει αυτό πρέπει όλοι σιγά-σιγά να αλλάξουμε κυρίως τις αντιλήψεις μας και τους περιορισμούς που βάζουμε στα παιδιά μας. Τα παιδιά δούλεψαν με όρεξη και κατάφεραν με την στήριξη του προπονητή τους κάτι που δεν το περίμεναν. Την τρίτη θέση στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής ανάμεσα σε 20 περίπου ομάδες από την πρώτη χρονιά συμμετοχής. Μια επιτυχία που μας δίνει την χαρά της επίτευξης του δεύτερου στόχου.

Καταθέσαμε πρόταση στο ΙΚΥ για συμμετοχή στο νέο Erasmus+ για εκπαίδευση των μαθητών μας της τρίτης Λυκείου και των πρόσφατων αποφοίτων μας για πρακτική εκπαίδευση και απόκτηση Europass στο εξωτερικό στον τομέα της ειδικότητάς τους. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να επεκτείνουμε το πρόγραμμα της μαθητείας που λειτουργεί στο δημόσιο σχολείο με πρακτική άσκηση σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εποχές που ήταν αρκετό να δώσουμε το πτυχίο και το απολυτήριο στους μαθητές μας έχουν περάσει. Στο χέρι μας είναι να προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να προσφέρουμε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα στα παιδιά που εμπιστεύτηκαν στα χέρια μας το μέλλον τους.
Για την πραγματοποίηση των παραπάνω στόχων υπήρξε άριστη συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών με την καθοδήγηση της διοίκησης του σχολείου”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ