ΜΕ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ 4ΜΗΝΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

δευατΤην απόρριψη, ως απαράδεκτη, της ένστασης που κατέθεσε τον Μάρτιο εργολήπτρια εταιρεία, εναντίον της απόφασης του διαγωνισμού για το έργο του βιολογικού καθαρισμού Αμπελώνα, αποφάσισε το δ.σ. της ΔΕΥΑ Τυρνάβου στην τελευταία του συνεδρίαση, θέτοντας οριστικά τέλος σε ένα σήριαλ που διήρκεσε ως μη όφειλε τουλάχιστον 4 μήνες.  

Και έγινε σήριαλ το όλο θέμα επειδή από τον Μάρτιο ακόμη, τόσο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων, όσο και ο νομικός στον οποίο προσέφυγε αμέσως μετά η ΔΕΥΑΤ, είχαν χαρακτηρίσει απαράδεκτη την ένσταση της συγκεκριμένης εργολήπτριας εταιρείας, δίνοντας ουσιαστικά το δικαίωμα στην ΔΕΥΑΤ να προωθήσει τις διαδικασίες για τη συμβασιοποίηση του έργου.

Ομως όταν μέσα στον Απρίλιο κλήθηκε το δ.σ. της ΔΕΥΑΤ να εγκρίνει τις γνωμοδοτήσεις για να προωθηθούν οι διαδικασίες συμβασιοποίησης του έργου στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, ανεξήγητα ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, αποφάσισε να ζητηθεί και τρίτη γνωμοδότηση από νομικό που εδρεύει στο Μεσολόγγι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει νέα καθυστέρηση μέχρι να έλθει και η τρίτη γνωμοδότηση από τον νομικό με έδρα το Μεσολόγγι, η οποία σημειωτέον δικαίωνε την εταιρεία που είχε υποβάλει την ένσταση.

Η τρίτη αυτή γνωμοδότηση συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δ.σ. της ΔΕΥΑΤ, στην οποία ήταν παρόντες εκπρόσωποι της εταιρείας που είχαν κερδίσει το διαγωνισμό οι οποίοι άφησαν αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο έγινε ο όλος χειρισμός, από την πλευρά του προέδρου της ΔΕΥΑΤ, πολλές από τις οποίες είναι βέβαιο ότι καταγράφηκαν και στα πρακτικά.

Πάντως με δεδομένο ότι υπήρχαν δύο γνωμοδοτήσεις που έκριναν απαράδεκτη την ένσταση το συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ χαρακτήρισε και αυτό με τη σειρά του απαράδεκτη την ένσταση, βάζοντας τέλος στο σήριαλ και ανοίγοντας το δρόμο για την έναρξη των διαδικασιών που θα οδηγήσουν πιθανά μετά το δεκαπενταύγουστο στην υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη του έργου.

Φυσικά μένουν αναπάντητα πολλά ερωτήματα για την καθυστέρηση στην συμβασιοποίηση και για την αναζήτηση και τρίτης γνωμοδότησης, όταν οι δύο προηγούμενες δεν ήταν αντικρουόμενες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ