ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ

27YΣκηνές θρίλερ εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, στην Λοκρίδα, όταν ένας πρόσφατα απολυμένος εργαζόμενος ανέβηκε με τα 4 ανήλικα παιδιά του στην ταράτσα και απειλούσε ότι θα πέσουν όλοι μαζί στο κενό.

Ο 37χρονος άνδρας δούλευε τα τελευταία 8 χρόνια σε διάφορες εργολαβίες στα καμίνια της μεταλλουργικής εταιρίας, εξασφαλίζοντας το μεροκάματό του με καθημερινό τρόμο και πόνο. Ωστόσο, ήταν ευχαριστημένος αφού με αυτό τον τρόπο είχε τη δυνατότητα να εξασφαλίζει τα απαραίτητα για την πολύτεκνη οικογένειά του.

Πρόσφατα, η εταιρία αποφάσισε να εντάξει στο μόνιμο προσωπικό της κάποιους από τους εργαζόμενους στις εργολαβίες και ο ίδιος φαίνεται πως είχε όλες τις προϋποθέσεις.

Ο 37χρονος περίμενε με μεγάλη αγωνία την πρόσληψή του, που θα του εξασφάλιζε μόνιμη δουλειά, καλύτερες αποδοχές και μεγαλύτερη ασφάλεια για το μέλλον το δικό του και των παιδιών του.

Όταν, όμως, έμαθε χθες αυτός και τρεις ακόμη συνάδελφοί του ήταν εκτός της λίστας των προσληφθέντων έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Ο απελπισμένος πατέρας παρακάλεσε τους ανθρώπους της εταιρίας να αναθεωρήσουν την απόφασή τους, επικαλούμενος τις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις του πολυμελούς σπιτικού του, αλλά μάταια…

Θολωμένος όπως ήταν, λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ, πήρε τα 4 ανήλικα παιδιά του, ηλικίας από 5 έως 10 ετών και ανέβηκε σε μια από τις στέγες της εταιρείας. Πάνω στην απελπισία του ο άτυχος άνδρας άρχισε να απειλεί ότι θα κάνει βουτιά θανάτου παίρνοντας στο λαιμό του τα μικρά παιδάκια του.

Την ίδια ώρα, οι συνάδελφοί του προσπαθούσαν να τον πείσουν ότι όλα θα πάνε καλά και ότι θα μπει στη λίστα, ωστόσο εκείνος ζητούσε έγγραφες διαβεβαιώσεις από την εταιρεία.

Ταυτόχρονα, μεγάλη κινητοποίηση υπήρξε από την αστυνομία και την πυροσβεστική υπηρεσία. Ειδικοί διαπραγματευτές αναχώρησαν για την ΛΑΡΚΟ, ενώ από την Λαμία επιστρατεύτηκε η ειδική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με επικεφαλής τον διοικητή της Π.Υ. στη Στερεά Ελλάδα, Νίκο Ντίτσα και τον διοικητή της 7ης ΕΜΑΚ, Ανδρέα Μωράτη.

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις ο επίδοξος αυτόχειρας πείστηκε να κατέβει και το θρίλερ είχε αίσιο τέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μεσοδιάστημα είχε μεσολαβήσει επικοινωνία με τη διοίκηση, η οποία υποσχέθηκε ότι τόσο ο ίδιος όσοι και οι 3 συνάδελφοί του που ήταν εκτός λίστας, θα υπόγραφαν και αυτοί τη σύμβαση μονιμοποίησης.

kontranews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ