ΤΟ «ΙnDONNAtiόn» ΣΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ionios academyΤην Τετάρτη 2 Ιουλίου στην αίθουσα συναυλιών της Ιονίου Ακαδημίας πραγματοποιήθηκε συναυλία του γυναικείου φωνητικού συνόλου “InDONNAtiόn” στην 5η Θερινή Ακαδημία Διεύθυνσης Χορωδίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στην Κέρκυρα υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Κτιστάκη.

Με ένα ρεπερτόριο το οποίο περιλάμβανε jazz, gospel και spiritual ακούσματα, οι εικοσί οχτώ γυναίκες χορωδοί κατέπληξαν το μουσικό κοινό της Ακαδημίας με τις φωνητικές και χορευτικές τους ικανότητες, ενώ απέσπασαν διθυραμβικά σχόλια από τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου! Μεταξύ των 85 μαέστρων από ολόκληρη την Ελλάδα και τις Η.Π.Α. καθώς και των λοιπών προσκεκλημένων, παρεβρίσκετο ως επίσημος καλεσμένος της Ακαδημίας ο Dr. Andre Thomas, διευθυντής χορωδίας και Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Florida (ΗΠΑ).

Στα πλαίσια της Θερινής Ακαδημίας πραγματοποιήθηκαν και σεμινάρια διδακτικού προγράμματος για παιδικές – νεανικές χορωδίες, στοιχεία φωνητικής τεχνικής για χορωδία και τεχνικές διεύθυνσης χορωδίας (κινησιολογία), η διδασκαλία των οποίων ολοκληρώθηκε με τη συμβολή του  μαέστρου της “ InDONNAtiόn” κ. Δ. Κτιστάκη.

Η μουσική διεύθυνση του φωνητικού συνόλου ανήκει στον μαέστρο Δημήτρη Κτιστάκη, ενώ τις χορογραφίες της παράστασης έχουν επιμεληθεί οι χορογράφοι Φαίη Σούκου και Κάτια Πατσιαμάνη. Στο πιάνο συνόδευε η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη. Την αποστολή της “InDONNAtiόn”  στην Κέρκυρα συνόδεψαν πέραν των φίλων και μελών της χορωδίας και ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας κ. Απόστολος Αλεξίου.

Το γυναικείο Φωνητικό Σύνολο “InDONNAtiόn” είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που δημιουργήθηκε το 2012 μετά απο πρωτοβουλία του μαέστρου Δημήτρη Κτιστάκη και σκοπός του είναι η διάδοση της ποιοτικής χορωδιακής τέχνης προτείνοντας μία διαφορετική και πρωτότυπη προσέγγιση της χορωδιακής μουσικής. Έχει ήδη πραγματοποιήσει πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις και το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει, εκτός απο τα κλασικά έργα, συνθέσεις όπου συνδυάζονται μοναδικά η κίνηση και ο ήχος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ