ΠΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΑΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΩΡΑ!

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ένα φλιτζάνι καφέ είναι μια πρωινή παράδοση – αλλά σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι η λάθος ώρα να τον πιείτε.

Ο λόγος είναι απλός: χημεία.

Το σώμα σας παράγει φυσικά μια χημική ουσία που ονομάζεται κορτιζόλη, που έχει σχεδιαστεί για να σας κάνει να νιώθετε ξύπνιοι. Έτσι, όταν τροφοδοτείτε με καφεΐνη τον οργανισμό σας, ενώ το επίπεδο της κορτιζόλης είναι υψηλό, τότε όχι μόνο δεν κερδίζετε τα μέγιστα οφέλη της καφεΐνης, αλλά ανεβάζετε τα επίπεδα αντοχής του οργανισμού σας στην καφεΐνη, με αποτέλεσμα να χρειάζεστε όλο και μεγαλύτερη ποσότητα για να …ενεργοποιείστε.

Πότε θα πρέπει να πίνετε καφέ;

Τα επίπεδα της κορτιζόλης ανεβαίνουν ανάλογα με το φως του ήλιου και την εγρήγορση του οργανισμού σας, έτσι είναι μια καλή ιδέα να μη πίνετε για μια ώρα με 90 λεπτά, αφού ξυπνήσετε. Αν ξυπνάτε γύρω στις 8:00 π.μ., θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον μέχρι τις 9:30 το πρωί για την πρώτη κούπα της ημέρας.

Τα επίπεδα της κορτιζόλης αυξάνονται και πάλι το μεσημέρι.

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η παρατεταμένη κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να αλλάξει τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Από την άλλη πλευρά, ο καφές έχει πολλά θετικά: μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης του διαβήτη τύπου 2, ορισμένα είδη καρκίνου, ακόμη και της άνοιας.

Έτσι την επόμενη φορά που θα θέλετε να πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ, σκεφτείτε αν το χρειάζεστε πραγματικά – και αν η στιγμή είναι η κατάλληλη για να τον πιείτε, ώστε να έχετε το μέγιστο όφελος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ