ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Η ομιλία του Εκτ. Νασιώκα στην ορκομωσία της νέας δημοτικής αρχής

νασιωκαςΗ ημέρα ανάληψης των καθηκόντων ενός νέου δημοτικού συμβούλιου μαζί με τα άλλα όργανα του δήμου μιας νέας δημοτικής αρχής είναι μέρα χαράς, η οποία γεμίζει τους πολίτες με αισιοδοξία, ελπίδα και μεγάλες προσδοκίες. Ιδιαιτέρα, αν αυτή η αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο γίνεται αντικαθιστώντας μετά από τέσσερις θητείες μια παράταξη,  το αίσθημα των προσδοκιών γίνεται πιο έντονο.

Έχουμε όλοι υποχρέωση να μην απογοητεύσουμε τους πολίτες και να μην διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους. Μας ενώνει άλλωστε η αγάπη για την πόλη μας και οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε στις εκλογές με κάθε Λαρισαίο και κάθε Λαρισαία προσωπικά.

Για την παράταξή μας την «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» αυτά είναι αυταπόδεικτα. Οι εκλογές τελείωσαν και έχουμε μπροστά μας πέντε χρόνια να υπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας από τη θέση που τον καθένα με την ψηφο τους κατάταξαν.

Περιμένουμε από την πλειοψηφία και το νέο Δήμαρχο να ξεδιπλώσουν το σχέδιο τους για να αντιμετωπίσουν αφ’ ενός τη δύσκολη καθημερινότητα που μέρα με τη μέρα δυστυχώς επιδεινώνεται και αφετέρου να χαράξει από την πρώτη στιγμή τους άξονες για να βγει η Λάρισα από τη σημερινή λίμναση, στασιμότητα και παρακμή για να δημιουργηθεί η πόλη που μας αρμόζει. Η Λάρισα της αλληλεγγύης ,του πολιτισμού και της ανάπτυξης.

Εμείς σε μια τέτοια δημιουργική πορεία θα είμαστε σύμμαχοι και συναγωνιστές, είμαστε άλλωστε θιασώτες του δόγματος «συναίνεση, συνεννόηση και συνεργασία με όλους». Θα είμαστε όμως απέναντι σε κάθε είδους λαϊκισμού, εξαρτήσεις και σκοπιμότητες, κομματικές ή απόρροια προσωπικών φιλοδοξιών που θα αναπαραγάγουν νοοτροπίες και πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα και την πόλη μας στη σημερινή κατάσταση.

Θέλω να συγχαρώ το Δήμαρχο και όλους τους εκλεγμένους συνάδελφους στα όργανα του Δήμου για την εκλογή τους και να τους ευχηθώ καλή δουλειά σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου που χρειάζονται πλήρη εκσυγχρονισμό και τους πολίτες, χωρίς τη συμμετοχη των οποίων καμία πραγματική αλλαγή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Επίσης θέλω να συγχαρώ όλους εκείνους τους πολίτες που συμμετείχαν στον προεκλογικό αγώνα και έδωσαν τον αγώνα τον καλό, τήρησαν τους κανόνες δεοντολογίας και κατά την άποψη μου και αυτοί είναι οι νικητές και ας μην έχουν εκλεγεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ