ΣΤΟ “ΣΦΥΡΙ” ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Η δημοσιοποίηση των εκθέσεων κατάσχεσης ξάφνιασε τη νέα δημοτική αρχή

larissa_logoΣε πλειστηριασμό βγάζει ο δήμος Λαρισαίων τις περιουσίες οφειλετών του δήμου, ολοκληρώνοντας μία διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης αυτών των οφειλών που ξεκίνησε πριν από καιρό.

Ομως η εμφάνιση σήμερα στον Τύπο εκθέσεων κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων τριών οφειλετών, προκάλεσε απορίες στη νέα δημοτική αρχή που φαίνεται ότι δεν είχε ενημερωθεί ούτε από την απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Τζανακούλη, ούτε και από τον αρμόδιο υπάλληλο ο οποίος υπέγραφε τις εκθέσεις κατάσχεσης.

Οπως ήταν φυσικό η δημοσιοποίηση των κατασχετηρίων και η προώθηση της διαδικασίας των πλειστηριασμών, όπως μαθαίνουμε, προκάλεσε αναστάτωση στο επιτελείο του κ. Καλογιάννη, ο οποίος είναι βέβαιο ότι δεν θέλει να ξεκινήσει τη θητεία ερχόμενος σε ευθεία σύγκρουση με οφειλέτες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς το δήμο.

Σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στο δήμαρχο η νέα δημοτική αρχή αναζητεί άμεσα λύση στο πρόβλημα με δεδομένο ότι πέρα από τους οφειλέτες, σύμφωνα με τον Καλλικράτη,  και ο αρμόδιος υπάλληλος κινδυνεύει με καταδίκη για παράβαση καθήκοντος σε περίπτωση που δεν μεριμνήσει για την είσπραξη αυτών των χρεών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ