ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

ΑΕΛΗ ΑΕΛ ήταν πιο ουσιαστική από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και σκοράροντας δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τη νίκη με 2-0 στο άδειο λόγω τιμωρίας Αλκαζάρ.  Οι “βυσσινί” παρατάχθηκαν πλήρεις στο ματς που έριξε την αυλαία της 1ης αγωνιστικής, εν αντιθέσει με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς που είχε τρεις σημαντικές απουσίες

(Φρανς Μπερτέν, Κρίστι Κιόσε, Κώστας Καπετάνος), ωστόσο δεν κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της στο πρώτο ημίχρονο.

Ένα δυνατό σουτ του Θανάση Πινδώνη στο 4ο λεπτό και μία προβολή του Ηλία Τσιλιγκίρη στο 16ο ήταν οι πιο καλές στιγμές των “βυσσινί”, ενώ στον αντίποδα, μόνον ο Χρήστος Ευσταθίου είχε διάθεση να απειλήσει τα καρέ του Μανώλη Αποστολίδη.

Η είσοδος του Νίκου Καρανίκα έδωσε ώθηση στην ομάδα του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου, η οποία εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι ο Σπύρος Βρονταράς βρέθηκε σε κακή μέρα. Στο 52ο λεπτό ο γκολκίπερ του Απόλλωνα έκανε ένα τραγικό λάθος που έμεινε ανεκμετάλλευτο, αλλά στο 64ο ολιγώρησε μετά από σέντρα του Τσιλιγκίρη, με συνέπεια ο Περίκο να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά.

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος έντεκα λεπτά αργότερα, όταν μετά από μπαλιά του Νταβίδ Βερδού στην πλάτη του Ζαν Ακασού, ο Πινδώνης έπιασε το σουτ στην κίνηση και διπλασίασε το προβάδισμα των “βυσσινί”.

ΑΕΛ (Παναγόπουλος): Αποστολίδης, Μουλόπουλος, Κοντοδήμος, Δεληζήσης, Σαρακατσάνος, Νεμπεγλέρας, Πινδώνης, Μπιλά (46′ Καρανίκας), Τσιλιγκίρης, Περίκο (84′ Ζούνιορ), Βερδού (78′ Αναστασάκος).

Απόλλων Καλαμαριάς (Γράφας): Bρονταράς, Γαλανόπουλος, Βαγγελόπουλος, Παπαστεριανός, Κατσιαρός, Μπιτσάκος, Ακασού, Ευσταθίου (81′ Παπαδόπουλος), Καράμπελας (36′ Τσούτσης), Νατσιόπουλος (71′ Σουλίδης), Γκέσιος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ