ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ! 8.000 ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΦΩΤΟΣ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (VIDEO)

883Για την 25η επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, Γερμανοί καλλιτέχνες θα παρατάξουν 8.000 μπαλόνια κατά μήκος του άξονα που κάποτε υψωνόταν το τείχος που χώριζε το ανατολικό από το δυτικό Βερολίνο, και όχι μόνο.

Στις 9 Νοεμβρίου, η ημέρα κατά την οποία επετράπη στους Ανατολικογερμανούς να περπατήσουν ελεύθερα στο Δυτικό Βερολίνο, τα μπαλόνια θα ανέβουν στον ουρανό. Ο Christopher Bauder, ένας από τους δύο δημιουργούς του έργου, μαζί με τον αδελφό του Mark, δήλωσαν: “Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια αντίθεση με το μέγεθος, το βάρος και την σκληρότητα του πρώην τείχους του Βερολίνου. Έτσι, επιλέξαμε κάτι πολύ ελαφρύ, το οποίο αποτελείται μόνο από φως και αέρα.”

Οι δημιουργοί λένε ότι δεν ενδιαφέρθηκαν μόνο να τοποθετήσουν τα φωτεινά μπαλόνια στα εμβληματικά σημεία – όπως το Checkpoint Charlie – αλλά και σε απλά, πάρκα και δρόμους, για να δείξουν πόσο αφύσικη είναι η διαίρεση, και πόσο η ζωή έχει ομαλοποιηθεί από τότε.

Παράλληλα με το 15,3 χιλιομέτρων μήκους τείχος από μπαλόνια, θα υπάρχουν ιστορίες της ανέγερσής του και της ζοφερής ύπαρξής του. Το τείχος χτίστηκε από την Ανατολική Γερμανία το 1961 για να ανακόψει τη ροή των πολιτών στη Δύση, και είχε παραβιαστεί με επιτυχία από περίπου 5.000 ανθρώπους κατά τη διάρκεια της ύπαρξής του. Χιλιάδες συνελήφθησαν και 136 έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αποτυχημένων αποδράσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ