ΠΡΟΪΟΝ ΠΓΕ Η ΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

ELIA1Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Πανδημοτική Γιορτή Ελιάς το διήμερο 15-16 Νοεμβρίου 2014. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, οι βουλευτές Μ. Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας, Δ. Γελαλής και τέλος υπήρχε ομιλία από τον γεωπόνο του Δήμου κ. Σπύρο Μπετχαβέ.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Τεμπών Κ. Κολλάτος αφού καλωσόρισε στην εκδήλωση επισήμους και επισκέπτες σημείωσε ότι η γιορτή γίνεται με σκοπό να ωφελήσει την οικονομία της περιοχής και να αποτελέσει κοινό τόπο συνάντησης αγροτών, έμπορων, ελαιοπαραγωγών, τυποποιητών και επιστημόνων με στόχο και αυτή η γιορτή να γίνει θεσμός.

«Ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του Δήμου μας είναι η Πρωτογενής Τομέας .

Σ΄ένα Δήμο οπού η ποικιλομορφία των καλλιεργειών και ο συνδυασμός παραδοσιακών και δυναμικών καλλιεργειών χρειάζεται στήριξη ,ενίσχυση ,προβολή και διαρκή ανταγωνιστικότητα. Μεγάλη βαρύτητα δίνουμε στην ανάδειξη και προβολή αυτού του εξαίρετου αγροτικού προϊόντος που παράγει η ευρύτερη παράγωγη του Δήμου μας και μάλιστα θεωρείται άριστης ποιότητας .

Στην περιοχή του Δήμου μας καλλιεργούνται περίπου 1.750.000 Ελαιόδεντρα καλύπτοντας 50.000 στρέμματα και ο μέσος όρος τριετίας της παραγωγής υπολογίζεται σε 15.000 τόνους.

Άρα καταλαβαίνετε ,ότι έχουμε μια πολύτιμη καλλιέργεια ,που μπορεί και πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο στην μικροοικονομία της περιοχής του Δήμου μας,

Παράλληλα μέσα από αυτή τη διήμερη εκδήλωση αναδεικνύουμε τον πολιτιστικό χαρακτήρα της περιοχής ,την πλούσια παράδοση τη δημιουργικότητα των κατοίκων ,την εγρήγορση των τοπικών φορέων και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας .

Η καθιέρωση αυτής της γιορτής είναι σίγουρα από μόνη της ένα σημείο αναφοράς του πολιτισμού και της αναπτυξιακής μας δυναμικής .

Έχουμε την χαρά και την τύχη να βρίσκουμε δίπλα μας ανθρώπους με διάθεση και μεράκι που δεν τους λείπει η διάθεση προσφοράς ,είτε μέσα οργανωμένων τοπικών φορέων ,είτε μεμονωμένα που δρουν και υποστηρίζουν τον τόπο τους ,τον τόπο μας .

Αυτή η προσπάθεια ο Δήμος Τεμπών την χαιρετά ,την στηρίζει ,την επιβραβεύει και την επιδιώκει στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας τα εξής:

«Στέλνουμε ένα μήνυμα προς όλους ,ότι θα είμαστε δίπλα σας και αρωγοί στην προσπάθεια ενίσχυσης και δημιουργίας ομάδων παραγωγών ,ενώ παράλληλα θα επιταχύνουμε την προώθηση της ένταξης της ελιάς στα προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης του Δήμου Τεμπών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Ακολούθησε  καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την Μουσική Σχολή του Δ.Τεμπών και Πολιτιστικό δρώμενο από τα παιδιά του Μ.Ε.Σ Γόννων.

Ωστόσο οι επίσημοι προσκεκλημένοι επισκέφτηκαν την Πινακοθήκη του Δήμου και το Λαογραφικό  Μουσείο Γόννων όπου  ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο κ. Καραβιδέ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ