ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

δημοτικοσυμβουλιο τυρναβουΧωρίς την ένταση προηγούμενων συνεδριάσεων, αν και πάλι δεν έλειψαν οι αιχμές και οι κόντρες, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο δήμαρχος έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα του σχεδίου της διαχείρισης στερεών αποβλήτων ξεκαθαρίζοντας ότι και ο δήμος Τυρνάβου, όπως άλλωστε και όλοι οι δήμοι σε επίπεδο ΠΕΔ Θεσσαλίας τάσσονται υπέρ της αποκεντρωμένης διαχείρισης στην οποία θα έχουν αποφασιστικό ρόλο οι δήμοι και η περιφέρεια και δεν θα μπαίνει θέμα κεντρικής διαχείρισης με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται.

Ο κ. Σαρχώσης δεν έκρυψε την ανησυχία του και για τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα κλοπών είτε σε σπίτια στον Τύρναβο και τον Αμπελώνα, είτε σε εγκαταστάσεις του δήμου όπως έγινε πρόσφατα με το κτίριο του Παλαιοσεισμολογικού Μουσείου είτε σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, όπως του Αμπελώνα, με την τεράστια ζωοκλοπή των τελευταίων ημερών, υποστηρίζοντας ότι η έξαρση της εγκληματικότητας προκαλεί φόβο αλλά και αγανάκτηση στους κατοίκους κάνοντας επιτακτική την αύξηση της αστυνόμευσης και την ενίσχυση του ΑΤ Τυρνάβου σε προσωπικό και μέσα.

Ο δήμαρχος κατήγγειλε και τη δολοφονική επίθεση εναντίον του αντιδημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη κάνοντας λόγο για μαφιόζικες ενέργειες εναντίον του θεσμού της αυτοδιοίκησης, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνδέεται η επίθεση και με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο κ. Σαρχώσης ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης, κάτι που αναμένεται αν γίνει τις επόμενες ημέρες αφού η πρότασή του έγινε αποδεκτή από το σώμα.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΣΕ ΜΑΛΑΚΟ

Στη χθεσινή συνεδρίαση ο επικεφαλής της δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλης επανέφερε το θέμα του αποχαρακτηρισμού της εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης που διέρχεται μέσα από τον Τύρναβο, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην δήμαρχος πήγε στις εκλογές του Μαϊου έχοντας ψευδώς ως σημαία του τον συγκεκριμένο αποχαρακτηρισμό. Μάλιστα ο κ. Ροντούλης επικαλέστηκε σειρά εγγράφων που αποδείκνυαν ότι “ο αποχαρακτηρισμός” ήταν ένα πυροτέχνημα και μάλιστα όπως τόνισε το τελευταίο έγγραφο που έφτασε στις υπηρεσίες του δήμου από το υπουργείο Υποδομών ξεκαθαρίζει ότι για τον αποχαρακτηρισμό απαιτείται μια νέα χάραξη μεταξύ των σημείων σύνδεσης του τμήματος που πρόκειται να αποχαρακτηριστεί, κάτι που στην περίπτωση του Τυρνάβου δεν υπάρχει.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

Με αφορμή την 9η αναθεώρηση του προϋπολογισμού του 2014 ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ. Χατζηκράχτης, υποστήριξε ότι ο δήμος Τυρνάβου βάσει των μέχρι σήμερα δεδομένων θα έχει απόκλιση άνω του 10% στον προϋπολογισμό του με αποτέλεσμα λόγω παρατηρητηρίου θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αυξήσεις τελών, ενώ δεν θα μπορέσει να κάνει προσλήψεις ακόμη και συμβασιούχων τη νέα χρονιά.

Επίθεση στον κ. Χατζηκράχτη έκανε ο πρώην δήμαρχος επικαλούμενος την στάση που τηρεί ο δήμαρχος Πατρέων που προέρχεται από τη Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ ο κ. Σαρχώσης απευθυνόμενος στον κ. Χατζηκράχτη σημείωσε ότι με την υπάρχουσα κυβερνητική πολιτική θα συνεχιστεί ο ασφυκτικός έλεγχος στην αυτοδιοίκηση και για αυτό είναι απαραίτητο να αλλάξει αυτή η πολιτική των ελέγχων και των μνημονίων.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΩΜΑΝΟ

Στη χθεσινή συνεδρίαση ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιάννης Γκαμπέτας κατέθεσε πρόταση για την έκδοση ψηφίσματος στήριξης του αιτήματος του Ν. Ρωμανού, αλλά φαίνεται ότι το αίτημά του δεν έγινε αντιληπτό από την πρόεδρο του σώματος η οποία έσπευσε να κλείσει τη συνεδρίαση πριν συζητηθεί η πρόταση του νεαρού συμβούλου, ο οποίος απέσπασε από πολλούς κυρίως στην παράταξή του θετικά σχόλια για την πρότασή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ