Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: ΝΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

σαχινίδηςΣτο ερώτημα αν θα μπορούσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών να συνεργαστεί μετεκλογικά με το ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ απαντά ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος στο νομό Λάρισας Φ. Σαχινίδης ο οποίος αναφέρει τα εξής:

Το ερώτημα δεν είναι αν θα δεχόμασταν εμείς μια συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, αλλά τι επιθυμούν αυτές οι δυνάμεις, και στη βάση ποιου προγράμματος;

Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα και που θα επιδιώξουμε είναι οι συναινέσεις και η συνεργασία να είναι στη βάση ενός προγραμματικού πλαισίου που αφορά στην έξοδο της χώρας από την κρίση με ριζικές προοδευτικές αλλαγές για την αντιμετώπιση των αιτίων που μας οδήγησαν σε αυτή.

Είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια που οδηγεί τη χώρα στην παλινόρθωση μιας δήθεν «κανονικότητας» του παρελθόντος, που είναι αυτή που μας οδήγησε στην κατάρρευση του 2009. Δεν θέλουμε να είμαστε ουραγός ούτε της δεξιάς, ούτε του ακραίου λαϊκισμού, καμίας δεξιάς ή αριστερής συντήρησης που ονειρεύεται την επιστροφή στο κακό παρελθόν.

Υπάρχει η δυνατότητα ενός άλλου δρόμου με την υιοθέτηση ενός “Ελληνικού Σχεδίου” αλλαγών, που εξασφαλίζει ότι μπορούμε να βγούμε με ασφάλεια και με βιώσιμο και όχι πρόσκαιρο τρόπο από την πιο μεγάλη κρίση που βρέθηκε ποτέ η χώρα. Θα συνεργαστούμε λοιπόν και θα αναζητήσουμε συναινέσεις με όποιον μπορεί να υπηρετήσει αυτό το στόχο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ