ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΣΤΡΕΜΜΑ ΣΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

DSC00853«Για πολλούς μήνες κάποιοι μας κατηγορούσαν ότι αφήσαμε τους αγρότες ολομόναχους στην μάχη τους με το Ρωσικό εμπάργκο που έπληξε πολλά ελληνικά προϊόντα και ιδιαίτερα τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια. Εμείς αντί για κοκορομαχία, επιλέξαμε χωρίς μεγάλα λόγια και υποσχέσεις, αλλά με πολύ αθόρυβη δουλειά να ετοιμάσουμε έναν πληρέστατο φάκελο με τον οποίο θα διεκδικούσαμε από την ΕΕ δίκαιες αποζημιώσεις

για τους αγρότες μας που επλήγησαν από το Ρωσικό εμπάργκο.  Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και σκληρές διαπραγματεύσεις, το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Σήμερα η ΕΕ έκανε δεκτό το Ελληνικό αίτημα να καταβληθούν αποζημιώσεις με την μορφή στρεμματικής ενίσχυσης, ανάλογα με την τιμή πώλησης των ροδάκινων και νεκταρινιών και με βάση την αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης του 2014 για κάθε παραγωγό». Με αυτά τα λόγια και με μεγάλη ικανοποίηση, πληροφορήθηκε από την Μαγούλα Ελασσόνας όπου περιόδευε, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, την απόφαση της ΕΕ, να κάνει αποδεκτό το ελληνικό αίτημα για στρεμματικές αποζημιώσεις σε όσους επλήγησαν από το Ρωσικό εμπάργκο.

«Δυστυχώς πληροφορούμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε και γι’ αυτό έχει να πει κάτι καλό. Δεν τολμώ να διανοηθώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούσε διαφορετική από την παρούσα κατάληξη, αν και οι πρώτες του αντιδράσεις δείχνουν πως μάλλον μια αρνητική για τους αγρότες απόφαση, θα εξυπηρετούσε τα μικροκομματικά τους συμφέροντα», δήλωσε με νόημα.

«Με την σημερινή απόφαση, αποδεικνύεται ένα και μόνο πράγμα. Πως ένας μεγάλος στόχος δεν πραγματοποιείται ούτε μέσα από βαρύγδουπες εκφράσεις, ούτε μέσα από «ψευτομαγκιές», ούτε και μέσα από την καλλιέργεια ψεύτικων ελπίδων. Οι μεγάλοι στόχοι πραγματοποιούνται μέσα από σκληρή και αθόρυβη δουλειά, με σκυμμένο κεφάλι και προσήλωση στο αποτέλεσμα. Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο Λαρισαίος πολιτικός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ