Λουκέτο αύριο στα εμπορικά της Λάρισας

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την αγανάκτησή του για την σημερινή κατάσταση και την πορεία που έχει χαραχθεί για την αγορά. Μέρα με τη μέρα η κρίση βαθαίνει. Τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται, ο τζίρος στα καταστήματά μας μειώνεται, οι ασφαλιστικές εισφορές ανεβαίνουν, οι συντάξεις έγιναν επίδομα,  οι υπεραγορές πληθαίνουν, το παράνομο εμπόριο γιγαντώνεται, η Κυριακάτικη αργία πάει να καταργηθεί, οι φόροι αυξάνονται, στήνονται φοροδικαστήρια και αυτόφωρα.

Όλοι όσοι οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική και πολιτική χρεοκοπία παραμένουν ατιμώρητοι. Η διαφθορά και η διαπλοκή ζει και βασιλεύει.

Από την άλλη με μεγάλη ευκολία μας βάζουν την ταμπέλα του φοροφυγά και του τεμπέλη, ενώ μεθοδευμένα προσπαθούν να στρέψουν τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, προκειμένου κανένας να μην μπορεί να αντιδράσει στο ξεπούλημα της πατρίδας μας και στην εξαθλίωση του λαού μας.

Όλα όσα ζούμε σήμερα δεν είναι προσωρινά. Όσο σκύβουμε το κεφάλι και δεν αντιδρούμε, τόσο η αναλγησία της κυβέρνησης μεγαλώνει. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν πάει άλλο. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας αποτελειώσουν. Όλοι μαζί μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα, ότι είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε.

Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου κλείνουμε τα μαγαζιά μας απεργούμε – συμμετέχουμε

μαζί με όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες.

Η συμμετοχή πρέπει να είναι μαζική. Η αποχή από την απεργία τους βολεύει, καθώς γνωρίζουν ότι όλοι μας έχουμε ανάγκη έστω και το 1 ευρώ. Όμως, κανενός το μαγαζί δε θα σωθεί από το ταμείο μιας ημέρας, ούτε με το να είναι ανοιχτό όλη μέρα-κάθε μέρα.

Αν δεν αντιδράσουμε σήμερα, αύριο θα είμαστε άνεργοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ