Θα διαψευστούν οι ντόπιες και εγχώριες «Κασσάνδρες»

Η χώρα έχει σχέδιο και θα βγει από την κρίση με τις συντονισμένες προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικού λαού, υποστήριξε χθες από τη Λάρισα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης, μιλώντας σε εκδήλωση της Δ.Ο. Λάρισας του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σαχινίδης έβαλε ευθέως κατά όλων εκείνων που στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό επενδύουν… στην πτώχευση της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι οι ντόπιες και ξένες «Κασσάνδρες», οι ντόπιοι και ξένοι Ρουμπινί, θα διαψευστούν.

Αφού αναγνώρισε ότι υπάρχει αυξημένη αβεβαιότητα για το μέλλον και την πορεία της χώρας, υποστηρίζοντας ότι δεν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα, αλλά σε διαδώσεις και φήμες, υποστήριξε ότι η Ελλάδα σύντομα θα βρεθεί σε τροχιά διεξόδου από την κρίση, αφού η κυβέρνηση έχει σχέδιο και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, στηρίζει την προσπάθεια για μείωση του ελλείμματος και ελάττωση του χρέους.

Απαντώντας σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση για τις επιλογές της και για την υπογραφή του μνημονίου, τόνισε ότι μπορεί να δεχθεί την άποψη κάποιων ότι το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος αρκεί να υπάρξει πειστική απάντηση στα ερωτήματα για το πώς θα εξασφάλιζε η Ελλάδα τα δάνεια που χρειαζόταν για να καλύψει τις ανάγκες της.

«Κάποιοι μας πρότειναν τον προκαταβολικό δανεισμό, όπως άλλωστε έγινε και στην Ιρλανδία, αλλά και αυτό ήταν αδιέξοδο, αφού και η Ιρλανδία μπήκε τελικά στο μηχανισμό στήριξης τόνισε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας ότι η πρόταση της ΝΔ ήταν ουτοπική.

Παράλληλα απαντώντας σε όλους εκείνους που υποστήριζαν ότι η χώρα θα έπρεπε να κηρύξει στάση πληρωμών, τους κάλεσε να απαντήσουν στο ερώτημα πού θα βρισκόταν τα 36 δισ. ευρώ για τον εκμηδενισμό του ελλείμματος ώστε να μπορέσει η χώρα να ανταποκριθεί στις ανάγκες της για μισθούς και συντάξεις και για ανελαστικές δαπάνες, ενώ σε όσους υποστηρίζουν ότι ήταν προσχεδιασμένο να πάει η χώρα στο ΔΝΤ, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ήταν εκείνη που κατάλαβε από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπήρχε στο πλαίσιο της Ε.Ε. κάποιος μηχανισμός στήριξης των χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και με τη στάση της επέβαλε τη δημιουργία του. Μάλιστα υποστήριξε ότι η Ελλάδα επέλεξε να διεκδικήσει τη δημιουργία αυτού του μηχανισμού, αφού ήταν σε όλους γνωστό ότι από μόνο του το ΔΝΤ δεν μπορούσε να καλύψει τις τεράστιες δανειακές ανάγκες της χώρας.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ο κ. Σαχινίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προοπτικές διεξόδου από την κρίση, επισημαίνοντας ότι η διέξοδος έρχεται μέσα από την ανάπτυξη, η οποία θα στηρίζεται στις επενδύσεις και στις εξαγωγές.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό για να υπάρξει προοπτική ανάπτυξης θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον που θα προσελκύσει επενδυτές και σε αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η κυβέρνηση.

«Εμείς παίρνουμε πρωτοβουλίες και μία από αυτή είναι ο νέος αναπτυξιακός νόμος που δεν βασίζεται πλέον στις επιδοτήσεις, αλλά στα φορολογικά κίνητρα» ξεκαθάρισε ο κ. Σαχινίδης, τονίζοντας ότι υπάρχει και ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας, το οποίο θα έλθει να καλύψει τα κενά που άφησε η μη τέλεση των Μεσογειακών για τους οποίους πάλεψε και η σημερινή κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, πολύ σύντομα θα κατατεθεί πρόταση, ώστε να ιεραρχηθούν δράσεις που θα απορροφήσουν ποσό άνω των 100 εκ ευρώ που προβλέπονταν για δράσεις των Μεσογειακών. Η πρόταση αυτή θα περιλαμβάνει συντονισμένες δράσεις στους τομείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, οι οποίες θα βρίσκονται σε ευθεία σχέση με την ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα που αποτελεί την ατμομηχανή ανάπτυξης της Θεσσαλίας.

«Επομένως αναπτυξιακή πολιτική διαμορφώνεται και σύντομα θα δούμε τα αποτελέσματά της» υποστήριξε ο κ. Σαχινίδης, ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία θέλει να προωθήσει μια δίκαιη κατανομή των βαρών για να έχει στη μάχη της αυτή που στοχεύει στην ανόρθωση της χώρας σύμμαχους τους πολίτες.

Πηγή: Ημερήσιος Κήρυκας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ