Ικανοποίηση ΠΑΜΕ για την απεργία της Τετάρτης

Την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της περασμένης Τετάρτης και τη συγκέντρωση που έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας εκφράζει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ν. Λάρισας του ΠΑΜΕ σημειώνοντας τα εξής:

«Η Γραμματεία Ν. Λάρισας του ΠΑΜΕ απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους και λαού που δώσανε χθες μαζική κι αποφασιστική απάντηση στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης – μεγαλοεργοδοτών – ΕΕ – ΔΝΤ. Έδειξαν πως δεν ανέχονται και δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν αυτή την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Ήταν μήνυμα πως δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι μπροστά και σε αυτά που μας ετοιμάζουν.

Αποδεικνύει αυτή η απεργιακή θύελλα πως έχουμε την δύναμη να υψώσουμε πραγματικά αδιαπέραστο τείχος, να αποκρούσουμε τα χειρότερα που έρχονται, να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και να επιβάλλουμε μια άλλη πολιτική, για άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Η απεργία στις 23 Φλεβάρη ήταν μια δύσκολη μάχη που δόθηκε με επιτυχία, παρά τα εμπόδια που μπήκαν από την εργοδοσία, τις απειλές για απολύσεις, την υπονόμευση από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Μια μάχη που δόθηκε έχοντας απέναντι όχι μόνο την εργοδοτική τρομοκρατία αλλά και την γενικότερη προσπάθεια καταστολής του λαϊκού κινήματος. Ακριβώς επειδή αυτό το λαϊκό ποτάμι της οργής και της αγανάκτησης μεγαλώνει, οι κεφαλαιοκράτες παίρνουν τα μέτρα τους. Με έτοιμους τους μηχανισμούς καταστολής βάζουν ταυτόχρονα σε λειτουργία και διάφορους μηχανισμούς προβοκάτσιας με στόχο να συκοφαντηθεί το λαϊκό κίνημα. Να δημιουργηθούν οι διάφορες απαραίτητες προφάσεις προκειμένου να ξεκινήσει η καταστολή. Όλοι αυτοί οι προβοκατόρικοι μηχανισμοί μεταξύ άλλων βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, βάση εφόρμησης σε διάφορες ομάδες του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου (αναρχοαυτόνομοι κλπ). Αυτό το κίνημα δεν έχει καμία σχέση ούτε με το αυθόρμητο, ούτε με τον αυθορμητισμό και πολύ περισσότερο με το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Είναι ένα εργαλείο που λειτουργεί σε βάρος του κινήματος, κάθε άλλο παρά αντιεξουσιαστικό, αφού για να φτάσει στις ενέργειες που έφτασε και φτάνει κατά καιρούς αποδείχνει ότι έχει καθοδήγηση, ότι έχει αυστηρή οργάνωση, πειθαρχία. Έχει επίσης αποδειχθεί πως ο βασικός πυρήνας είναι διαπλεκόμενος με τον κρατικό μηχανισμό, με υπηρεσίες, αφού εδώ και χρόνια δρα ανενόχλητος, φτιάχνει γιάφκες και παραμένει γνωστός – άγνωστος για χρόνια.

Για τους λόγους αυτούς ευθύνη αναλαμβάνουν και διάφορες ομάδες τύπου ΝΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΟΕ, Ταξική Πορεία κ.λπ. που παίρνουν υπό τη σκέπη τους, στο όνομα της «ενότητας», την δράση όλων αυτών των επονομαζόμενων αναρχοαυτόνομων. Τους αξιοποιούν μάλιστα σαν εμπροσθοφυλακή απέναντι στο ΠΑΜΕ ακριβώς και γιατί το κοινό τους σημείο είναι το χτύπημα του ταξικού κινήματος. Με ξεκάθαρο τρόπο ακριβώς αυτό το μένος τους εξέφρασαν και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 23 Φλεβάρη στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας. Με χυδαιότητες και υβριστικά συνθήματα καταφέρθηκαν ενάντια στο ΠΑΜΕ δείχνοντας ακριβώς τις αληθινές τους προθέσεις. Αυτές που προσπαθούν να κρύψουν είτε με συνθήματα για «ενότητα – όλοι μαζί» είτε μετονομάζοντας τον εαυτό τους σε «ενεργούς πολίτες», προκειμένου να παρεισφρήσουν στο λαϊκό κίνημα. Προσπαθούν ουσιαστικά να κρύψουν τον ρόλο τους ως κυματοθραύστη της λαϊκής δυσαρέσκειας, της αυξανόμενης αμφισβήτησης της πολιτικής των μονοπωλίων και των εκπροσώπων τους. Ρόλος που έχει να κάνει με το να βάλουν εμπόδια στο μπόλιασμα αυτής της αμφισβήτησης με την οργανωμένη ταξική πάλη, τον αντιμονοπωλιακό αγώνα. Γι’ αυτό λοιπόν απέναντι στον ανοιχτό ταξικό αγώνα προτείνουν την «κουκούλα» ως λύση. Απέναντι στον ανειρήνευτο, συνεχή κι επίμονο αντιμονοπωλιακό, αντιιμπεριαλιστικό αγώνα προτείνουν το σπάσιμο της βιτρίνας ως διέξοδο. Εκθειάζουν κάθε είδους τέτοια «πρωτοβουλία» γιατί στόχευσή τους είναι η εκτόνωση του κινήματος μέσα από ανώδυνες για την αστική τάξη μορφές και στόχους πάλης και ταυτόχρονα να ανοίγουν το δρόμο για το πλαγιοκόπημά του.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ με πλήρη συνείδηση ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους σταθερά περιφρουρεί τους αγώνες του, οργανώνοντας την ετοιμότητα του κινήματος απέναντι σε τέτοιου είδους σχεδιασμούς και προθέσεις. Αυτό ακριβώς έκανε το ΠΑΜΕ και στις 23 Φλεβάρη, ματαιώνοντας τα σχέδια που υπήρχαν για πρόκληση επεισοδίων στην συγκέντρωση και πορεία με στόχο να αποπροσανατολίσουν, αμαυρώνοντας της εικόνα και την ουσία της μεγαλειώδους συμμετοχής χιλιάδων λαού. Για αυτό ακριβώς τον λόγο βρίσκονταν εκεί στον χώρο του συγκεκριμένου μπλοκ δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ προκειμένου κατά τα πρότυπα αντίστοιχων καταστάσεων σε άλλες πόλεις(Αθήνα) να αποθανατίσουν το γεγονός. Ενδεικτικά είναι και σχόλια στο τοπικό τύπο όπου είναι φανερή η προσπάθεια να ανακινηθεί ζήτημα συγκρούσεων αντί να καταδικάζονται χωρίς δεύτερη κουβέντα όλοι αυτοί οι προβοκατόρικοι σχεδιασμοί.

Το ΠΑΜΕ σταθερά πρόβαλε και θα συνεχίσει να προβάλει απέναντι στο δήθεν «αυθόρμητο, ακηδεμόνευτο και ανεξάρτητο» κίνημα τον οργανωμένο ταξικό αγώνα ως την μόνη ρεαλιστική απάντηση απέναντι στην βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής. Διαρκώς προσπαθεί και θα προσπαθεί να μεγαλώνει η επαγρύπνηση ανάμεσα στους εργαζόμενους απέναντι σε αυτούς τους στόχους για συκοφάντηση και χτύπημα του λαϊκού κινήματος.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα οργανώσουμε την προσπάθεια για την συζήτηση για τα συμπεράσματα από αυτή την τόσο σημαντική μάχη τη Απεργίας 23 Φλεβάρη. Μια συζήτηση που πρέπει να προχωρήσει παράλληλα με την ένταση της προσπάθειας για οργάνωση της εργατικής τάξης σε κάθε χώρο δουλειάς. Καλούμε επίσης τα συνδικάτα να είναι σε ετοιμότητα για να απαντήσουν σε ενδεχόμενες προσπάθειες να προβούν εργοδότες σε απολύσεις ή σε άλλα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.

Από αύριο να συνεχίσουμε με κλιμάκωση της πάλης. Να συνεχίσουμε με οργάνωση, με σχέδιο για την επιτυχία των κινητοποιήσεων και δραστηριοτήτων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ