Η κυβέρνηση επιλέγει το ρόλο του δολοφόνου για τους μετανάστες

Ανακοίνωση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Λάρισας

Για «δολοφονική» στάση στο ζήτημα των 300 μεταναστών – απεργών πείνας εγκαλεί την κυβέρνηση η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας, η οποία σε ανακοίνωσή της σημειώνει:… 

«Εχοντας ξεπεράσει πια τον ένα μήνα απεργίας πείνας, οι 300 μετανάστες εργάτες συνεχίζουν το μεγαλειώδη αγώνα τους περνώντας πλέον σε κρίσιμη φάση για την υγεία τους. Καθημερινά μεταφέρονται πολλοί με λιποθυμικά επεισόδια στα νοσοκομεία. Όσο περνούν οι μέρες ο κίνδυνος ανεπανόρθωτων βλαβών στην υγεία των απεργών είναι ορατός.

Στο πλευρό των απεργών έχουν συμπαραταχθεί μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας: απλός κόσμος, εργατικά συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, σύλλογοι γιατρών και δικηγόρων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, κινήσεις γειτονιών, δημοτικά συμβούλια,  πανεπιστημιακοί, διανοούμενοι και καλλιτέχνες. 

Απέναντι στο μεγαλείο του αγώνα και το εύρος της αλληλεγγύης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη ΝΔ, ΛΑΟΣ, Ντόρας, μεγαλοδημοσιογράφων, αντιτάσσει από την αρχή τη βαρβαρότητα.

– Βασάνισαν τους μετανάστες κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας, με τις απειλές και ψευδείς υποσχέσεις για  να εκκενώσουν το άδειο κτήριο της Νομικής Σχολής.

– Τους οδήγησαν στις άθλιες συνθήκες του κτιρίου Υπατία στην Αθήνα

– Ποινικοποίησαν την αλληλεγγύη στέλνοντας 8 ανθρώπους στο δικαστήριο με την κατηγορία ότι βοήθησαν στον αγώνα των απεργών πείνας.

– Με πρωτοστάτη τον Λοβέρδο ξεκίνησαν μια αισχρή καμπάνια για το ότι δήθεν οι απεργοί συνιστούν απειλή για τη δημόσια υγεία

Και αφού όλες αυτές οι προσπάθειες να σπάσουν την απεργία απέτυχαν εντελώς, η κυβέρνηση συνεχίζει να δηλώνει ψευδώς πως δεσμεύεται από ευρωπαϊκούς κανονισμούς που δεν επιτρέπουν τις μαζικές νομιμοποιήσεις, παρότι τέτοιες διαδικασίες έχουν λάβει χώρα τα τελευταία 2 χρόνια και συγκεκριμένα στην Ιταλία που νομιμοποιήθηκαν 200.000 μετανάστες και στο Βέλγιο την ίδια περίοδο 50.000.

Ταυτόχρονα  συντηρεί το φόβο των «ορδών» νέων μεταναστών από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής λόγω των εξεγέρσεων

Η κυβέρνηση αυτή που καταστέλλει και συκοφαντεί τα κοινωνικά κινήματα, τους εργατικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες, που σηκώνει τείχη στα σύνορα και επωάζει το αυγό του φασισμού στις γειτονιές των πόλεων, που ισοπέδωσε μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο τις κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, που ξεπουλά ό,τι δημόσιο έχει απομείνει, με την άρνησή της να συναντήσει τους απεργούς, να ακούσει, να κατανοήσει και να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, που συμπυκνώνονται στο αυτονόητο δικαίωμα της αξιοπρεπούς ύπαρξης, επιλέγει ουσιαστικά το ρόλο του δολοφόνου.

Οι μετανάστες είναι αποφασισμένοι να φτάσουν ως το τέλος, όπως λένε και οι ίδιοι: «ή θα πάρουμε άδειες παραμονής ή θα πεθάνουμε, αφού έτσι κι αλλιώς πεθαίνουμε κάθε μέρα».

Για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και μόνο αυτή. Κάθε σοβαρή βλάβη στην υγεία των απεργών πείνας είναι αίμα στα χέρια τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ