Υποψήφιος περιφερειάρχης Μαγνησίας ο Απ. Παπατόλιας…

Εκπληξη και πολλά ερωτήματα προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο κ. Απ. Παπατόλια για το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων. Και δεν μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού ο κ. Παπατόλιας μάλλον τα είδε όλα καλώς καμωμένα στους νομούς Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων και είχε να προβάλει ενστάσεις μόνο για το νομό Μαγνησίας.

Ο κ. Παπατόλιας κάνει λόγο για συγκεκριμένες αστοχίες που μπορούν να διορθωθούν αναφέροντας τα σχολεία:

1. Το 5ο 1/θ Δημοτικό Σχολείο Φερών-Χλόης, αντί να ενταχθεί στο 2ο 5/θ Δημοτικό Σχολείο Φερών, θα έπρεπε να συνενωθεί  με το 2ο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Φερών-Βελεστίνου.

2. Το 12ο 1/θ Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας-Γλαφυρών, αντί να ενταχθεί στο 1ο 10/θ Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, είναι πιο λογικό να συνενωθεί με το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο στη Ν. Ιωνία.

3. Το 4ο 2/θ Δημοτικό Σχολείο Κάρλας-Κερασιάς πρέπει να συνενωθεί με το 3ο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Κάρλας – Καναλίων, αντί να ενταχθεί στο 3ο 5/θ Δημοτικό Σχολείο Κάρλας-Καναλίων.

4. Το 4ο 2/θ Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος-Αγίου Βλασίου αντί να συγχωνευθεί με το 1ο 5/θ Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος-Άνω Λεχωνίων, είναι πολύ συμφερότερο να συγχωνευθεί με το 1ο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος-Άνω Λεχωνίων.

5. Το Δημοτικό Σχολείο Τρικερίου δεν πρέπει να λειτουργήσει ως 2/θ, αλλά τουλάχιστον ως 3/θ, δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής (γεωγραφικά απομακρυσμένη με δυσκολίες πρόσβασης). Η ανακοίνωσή του οφείλεται σε έλλειψη συνεργασίας με τους συμβούλων των άλλων νομών, στην αδιαφορία του για την υπόλοιπη Θεσσαλία πλην Μαγνησίας, ή έχει να κάνει με πιθανά μελλοντικά του σχέδια;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ