Η Περιφέρεια βράβευσε μαθητές του 15ου Γυμνασίου

Τις άριστες επιδόσεις  πέντε μαθητών του 15ου Γυμνασίου Λάρισας σε πανελλήνιους διαγωνισμούς βράβευσε χθες σε ειδική τελετή η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας… O περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός και η  αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, παρουσία  του διευθυντή του Γυμνασίου κ. Ανδρέα Γιαννούτσου,  βράβευσαν τους μαθητές Ευθύμιο Πράπα, που πρώτευσε στον 15ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής, Ιωάννα Γκούμπλια, της Β’ τάξης, που πήρε το 3ο Πανελλαδικό Βραβείο στο διαγωνισμό της Μαθητικής Καλλιτεχνικής Δημιουργίας «Υδάτινες Ιστορίες» του Δικτύου «Μεσόγειος SOS», Παναγιώτη Χύτα, της Γ΄ τάξης, που διακρίθηκε στον 71ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ο Ευκλείδης»,  Μαρία Ρατσβελισβίλι και Μαργαρίτα – Άννα Παπακυπριανού, μαθήτριες της Β΄ τάξης που διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων, κατακτώντας με την ομάδα Polo την 6η θέση.

H σημαντική αυτή διάκριση των μαθητών σε πανελλήνιας εμβέλειας διαγωνισμούς κατέδειξε το υψηλό επίπεδο γνώσεων και τη σημαντική πρόοδο που συντελείται στο 15ο Γυμνάσιο Λάρισας, αφού τόσο ο διευθυντής κ. Ανδ. Γιαννούτσος, όσο κι εκπαιδευτικοί και μαθητές συνεργάζονται αρμονικά κι εργάζονται σκληρά με επιστημονικότητα και μεθοδικότητα.

Κόντρα στις αντιξοότητες της δημόσιας παιδείας που βάλλεται από παντού και δοκιμάζεται πλέον καθημερινά, το 15ο Γυμνάσιο πέτυχε να ανεβάσει κατά πολύ τον πήχη της εκπαίδευσης στα σχολεία μας με τις πολύ αξιόλογες τιμητικές διακρίσεις των μαθητών του, οι οποίοι κατακτώντας τα υψηλότερα επίπεδα της γνώσης αλλά και του αθλητισμού, θα αποτελέσουν επάξια τη νέα γενιά των επιστημόνων και αθλητών του τόπου μας.

Απονέμοντας τους επαίνους (πάπυρους) στους μαθητές ο περιφερειάρχης και η  αντιπεριφερειάρχης, συνεχάρησαν τους ίδιους, τις οικογένειές τους και τους δασκάλους τους για τις τιμητικές διακρίσεις που έφεραν στη Λάρισα.

Ο κ. Αγοραστός, απευθυνόμενος στους διακριθέντες μαθητές, τους  εξήρε για το ζήλο που επέδειξαν και τους ευχήθηκε να έχουν συνεχείς επιτυχίες και μετέπειτα στη ζωή τους.

Παράλληλα, έστειλε και πάλι σαφές μήνυμα λέγοντας συγκεκριμένα ότι «η δημόσια, δωρεάν και ποιοτική παιδεία είναι αγαθό που δικαιούνται όλα τα παιδιά, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας και δεν θα πρέπει να κλείσει ούτε ένα σχολείο. Όλοι έχουν δικαίωμα στη γνώση και τα παιδιά αυτά σήμερα απέδειξαν ότι η γνώση είναι ένα αγαθό πολύτιμο και κανείς δεν μπορεί να το στερήσει από τα παιδιά μας».

Επίσης, απευθυνόμενος προς τους μαθητές ο κ. Αγοραστός, τόνισε ότι «οι γνώσεις που αποκτούν είναι το πολυτιμότερο εφόδιο και για τη μετέπειτα ζωή και σταδιοδρομία τους και δρα συσσωρευτικά»

Με τη σειρά της  η κ. Καραλαριώτου σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ σημαντικό που η νεολαία μας, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, διαπρέπει με τις επιδόσεις της, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επαινέσουμε αυτή την πολύ  σημαντική και αξιόλογη προσπάθεια και να ευχηθούμε ώστε να διαδοθεί ακόμη περισσότερο η ιδέα της ευγενούς άμιλλας και να έχουμε στο μέλλον ακόμη περισσότερες διακρίσεις από τη μαθητιώσα νεολαία της περιοχής μας. Μας κάνατε πραγματικά υπερήφανους και σας ευχαριστούμε γι΄ αυτό».

Ευχαριστώντας, εκ μέρους του σχολείου, τον περιφερειάρχη και την αντιπεριφερειάρχη, ο κ. Γιαννούτσος τόνισε ότι «τίποτα δεν κατακτάται χωρίς κόπο και οι διακρίσεις αυτές των μαθητών είναι αποτέλεσμα τεράστιων προσπαθειών και σίγουρα θα συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες».

Στη συνέχεια οι κ.κ. Αγοραστός και Καραλαριώτου έδωσαν στους μαθητές αναμνηστικά δώρα, ως ελάχιστη αναγνώριση των προσπαθειών που κατέβαλαν.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι γονείς των μαθητών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ