Η 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο επί κοντώ στον κόσμο
Ο Εμμανουήλ Καραλής έγραψε ιστορία στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, στο πλαίσιο του Stoiximan Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανοιχτού Στίβου, σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ με εντυπωσιακό άλμα στα 6.08 μέτρα, επίδοση που τον ανεβάζει στην 4η θέση όλων των εποχών στο άλμα επί κοντώ.
Ο σπουδαίος Έλληνας επικοντιστής ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5.65μ, τα οποία πέρασε με χαρακτηριστική ευκολία. Στη συνέχεια, άφησε όλα τα ενδιάμεσα ύψη και επέλεξε να δοκιμάσει κατευθείαν στα 5.92μ, εκεί όπου μετά από δύο άκυρες προσπάθειες, έκανε ένα εκπληκτικό άλμα περνώντας με άνεση τον πήχη.
Ο Καραλής δεν σταμάτησε εκεί. Στόχος του ήταν το 6.08μ – μια επίδοση που θα τον έφερνε στους κορυφαίους τέσσερις άλτες όλων των εποχών στον πλανήτη. Στην πρώτη του προσπάθεια ήταν άκυρος, όμως στη δεύτερη τα κατάφερε με εντυπωσιακό στυλ, υπερβαίνοντας το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ του (6.05μ) και ανεβάζοντας ακόμα πιο ψηλά τον ελληνικό στίβο.
ethnos.gr