Η Λαϊκή Συσπείρωση Κιλελέρ για το τέλος αποχέτευσης στη Νίκαια

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης

Η δημοτική αρχή του Δήμου Κιλελέρ το τελευταίο εξάμηνο επέβαλε σε όλους τους δημότες, κατοίκους της Νίκαιας, επιπλέον δημοτικό τέλος 15,00€ το μήνα και οικονομική επιβάρυνση της εγκατάστασης, σύνδεσης της κάθε οικίας με το δίκτυο αποχέτευσης του «βιολογικού» καθαρισμού.

Αυτό το μέτρο βρήκε την αντίθεση των κατοίκων της Νίκαιας, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, με την ακρίβεια, την ανεργία, τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και άλλα δικαιώματα, τη δυσκολία να μείνει και να καλλιεργήσει ο αγρότης το χωράφι του και συνολικά των λαϊκών νοικοκυριών για επιβίωση.

Απαίτησαν συνάντηση ενημέρωσης από την δημοτική αρχή, που πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο της Νίκαιας, με μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων που εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, αναγκάζοντας τη δημοτική [αρχή] σε αόριστες υποσχέσεις για μελλοντική ελάφρυνση του κόστους, προσπαθώντας να απαντήσει, με κάποια αληθοφάνεια, σε λογιστικούς όρους και τεχνικά θέματα των εγκαταστάσεων, επικαλούμενη και λάθος του γραμματέα του υπουργείου για το αρχικό κόστος της σύνδεσης.

Χαρακτηρίζοντας μεγάλη επιτυχία την κατασκευή των εγκαταστάσεων του «βιολογικού», με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση παραβρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων, που με την τοποθέτηση του εκπροσώπου της δημοτικού συμβούλου, παίρνοντας θέση στο πρόβλημα των κατοίκων για το δημοτικό τέλος αποχέτευσης, δηλώνουμε πως δεν είναι κάποιο λογιστικό ή υπηρεσιακό λάθος.

Το πρόβλημα είναι πολιτικό. Είναι αποτέλεσμα των κεντρικών πολιτικών της κυβέρνησης, που έρχονται να υλοποιήσουν οι τοπικές διοικήσεις – οι δημοτικές αρχές, γι’ αυτό δεν είπε τίποτα η δημοτική αρχή Κιλελέρ.

Πιστεύουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα, τέτοιες βασικές ανάγκες για τα λαϊκά νοικοκυριά όπως είναι η υγεία, η παιδεία, η στέγη, το νερό, η καθαριότητα, το περιβάλλον, η αποχέτευση και η οδοποιία, να καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, να είναι δωρεάν για τον λαό.

Όμως αυτό προϋποθέτει η δημοτική αρχή να έχει ένα διεκδικητικό πλαίσιο διοίκησης, που να εξυπηρετεί τα λαϊκά νοικοκυριά και να ικανοποιεί τις ανάγκες των δημοτών σε όλα τα χωριά του δήμου.

Να μην εναρμονίζεται με τις κεντρικές αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, να μην πειθαρχεί στους σχεδιασμούς για το λεγόμενο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, που για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, φορτώνουν τα βάρη στο λαό, που τα πλήρωσε και ξαναπληρώνει.

Οι κάτοικοι της Νίκαιας να πιέσουν με κάθε τρόπο την δημοτική αρχή, να πάρει πίσω αυτό το δυσβάσταχτο για τις τσέπες τους «χαράτσι» και την εξέλιξη της όλης διαδικασίας για την ολοκλήρωση της σύνδεσης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στα δημοτικά συμβούλια, ψηφίζει ό,τι ικανοποιεί τις ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών, όπως και όλοι οι εκλεγμένοι στους δήμους και περιφέρειες της χώρας, είτε ως αντιπολίτευση, είτε ως δημοτική αρχή.

Συμμετέχουμε σε κάθε οργανωμένη έκφραση, κινητοποίηση των τοπικών και κοινωνικών φορέων, για την ικανοποίηση αυτών των αναγκών. Σε αυτόν τον αγώνα θα είμαστε μαζί σας.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

▌ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ