ΚΚΕ – ΚΝΕ: Πικετοφορία ενάντια στις αμερικανοϊσραηλινές επιθέσεις στο Ιράν

«Στο στόχαστρο οι βάσεις, σε κίνδυνο ο λαός! Έξω το ΝΑΤΟ! Παντού ξεσηκωμός!», ακούστηκε από τις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν το απόγευμα της Δευτέρας, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λάρισα, όπου άμεσα και μαχητικά καταδίκασαν την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Μέση Ανατολή, με τη νέα επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν.

Οι συγκεντρωμένοι με την συμμετοχή τους διατράνωσαν την απαίτηση «Έξω η Ελλάδα από το ιμπεριαλιστικό σφαγείο», καταγγέλλοντας τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ που με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού, πρωτοστατεί στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς, ιδιαίτερα μέσω των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων που κατοικοεδρεύουν σε όλη τη χώρα μετατρέποντας την σε ορμητήριο σε βάρος άλλων λαών και το λαό της σε στόχο αντιποίνων.

Στη Λάρισα, με αφετηρία το αρχαίο Θέατρο οι διαδηλωτές κάλεσαν το λαό της πόλης σε ξεσηκωμό και οργάνωση της πάλης για να απεμπλακεί η χώρα από τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή. Απαίτησαν, μεταξύ άλλων να πάψει η Λάρισα να αξιοποιείται ως αμερικανονατοϊκό ορμητήριο πολέμου αλλά και να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην περιοχή και σε όλη την χώρα.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Πέτρος Κρίκης, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ σημείωσε μεταξύ άλλων πως η νέα επίθεση στο Ιράν «δεν έχει καμία σχέση με τα προσχήματα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών. Αυτά άλλωστε έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος σε όλες τις προηγούμενες εγκληματικές επεμβάσεις στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία και πιο πρόσφατα στη Βενεζουέλα.

Πίσω από τα αναμασήματα για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν κρύβεται ο διακηρυγμένος στόχος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να πλήξουν αποφασιστικά έναν από τους σημαντικότερους “στρατηγικούς εταίρους” της Κίνας στον Κόλπο, βασικό προμηθευτή της με πετρέλαιο και κόμβο στον χερσαίο “δρόμο του μεταξιού”, αλλά και σύμμαχο της Ρωσίας στην περιοχή».

Ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, που ευθυγραμμίζονται με τα αμερικανοΝΑΤΟικά προσχήματα, σημειώνοντας πως επιβεβαιώνουν συνεχώς οι εξελίξεις «τον μεγάλο κίνδυνο στον οποίο μπαίνουν ο ελληνικός και ο κυπριακός λαός μέσα από την όλο και βαθύτερη εμπλοκή των αστικών κρατών τους στα μακελειά των ιμπεριαλιστών για τα κέρδη τους».

Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε το λαό να μην δείξει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της πολεμικής εμπλοκής και προετοιμασίας, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα ηγείται στην πολεμική επιχείρηση «Aspides» της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα, που έχει ως έδρα της την Λάρισα, στην 1η Στρατιά. «Να φύγει από την 1η Στρατιά το Ευρωστρατηγείο. Να σταματήσει να αξιοποιείται ως κέντρο επιχειρήσεων της επιχείρησης “Aspides” της ΕΕ. Να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στο Στεφανοβίκειο, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη και σ’ όλη τη χώρα», υπογράμμισε.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τους διαδηλωτές να βροντοφωνάζουν «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Οι φλόγες του πολέμου είναι στη γειτονιά μας, αν δεν ξεσηκωθούμε θα έρθει η σειρά μας».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

Τα πιο δημοφιλή Σήμερα

Τελευταία Νέα