Νέα κινητοποίηση αγροτών την Τετάρτη στη Λάρισα

Πολλές οι εκκρεμότητες στο πρόγραμμα AD HOC που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ενίσχυση πληγέντων αφού δεν έχει οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των καλλιεργειών που θα ενταχθούν

Ξεχείλιζε χθες το βράδυ η οργή γεωργών και κτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής του δήμου Τυρνάβου κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσαν οι διοικήσεις των Αγροτικών Συλλόγων και της ΕΟΑΣΝΛ με στόχο να αναδειχθούν  για μία ακόμη φορά τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις με στόχο τη διεκδίκηση λύσεων.

Για μία ακόμη φορά οι συμμετέχοντες έκαναν λόγο για κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης που δεν έχει κάνει πληρωμές ενισχύσεων και αποζημιώσεων, ενώ όπως τονίστηκε ακόμη και το πρόγραμμα AD HOC που ανακοινώθηκε για την ανακούφιση πληγέντων είναι σε εκκρεμότητα αφού δεν έχει οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των καλλιεργειών που θα ενταχθούν σε αυτό.

Ανησυχία εξέφρασαν και οι συμμετέχοντες κτηνοτρόφοι που ακόμη δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα κοπάδια τους που θανατώθηκαν λόγω της ευλογιάς, ενώ εκφράστηκαν και αμφιβολίες για τη σκοπιμότητα των ελέγχων που θα κάνει η Ε.Ε. στο εναπομείναν ζωικό κεφάλαιο.

Για την άμεση διεκδίκηση των πληρωμών που αν και εξαγγέλθηκαν δεν έχουν γίνει, για τη μείωση του κόστους παραγωγής αλλά και για την πάταξη της αισχροκέρδειας που έχει σαν θύματα παραγωγούς και καταναλωτές, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην κεντρική πλατεία της Λάρισας την ερχόμενη Τετάρτη 24 Ιουνίου, ενώ δεν αποκλείστηκε και το ενδεχόμενο νέας πανελλαδικής κινητοποίησης έξω από τη Βουλή μέσα στο επόμενο διάστημα. 

Μη χάνετε καμία σημαντική είδηση του Paidis.com
Προσθέστε το στις Αγαπημένες Πηγές της Google, ώστε να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις μας στο Google Discover.
Προσθήκη του Paidis.com
Στη σελίδα που θα ανοίξει, πατήστε δίπλα στο Paidis.com για να ολοκληρώσετε την προσθήκη.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

▌ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

▌ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ