Οι φίλαθλοι της Θύρας 1 για την πρόσκληση της ΠΑΕ ΑΕΛ σε διάλογο για την αθλητική βία
Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση του συνδέσμου
Σήμερα προς μεγάλη μας έκπληξη, είδαμε επιτέλους τη διοίκηση της Oμάδας να δηλώνει παρούσα και να δημοσιεύει μια ανακοίνωση με την οποία μας καλεί σε συνάντηση με θέμα την “πρόληψη και την αποτροπή φαινομένων αθλητικής βίας”.
Δηλώνουμε δημόσια ότι αποδεχόμαστε την πρόσκληση αυτή και θα παραστούμε στη συνάντηση!
Σε καμία περίπτωση ωστόσο, δεν θεωρούμε ότι τίθεται κάποιο θέμα συζήτησης που αφορά την πρόκληση εντάσεων και φαινομένων βίας.
Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τη συνολική μας παρουσία και συμπεριφορά σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Μια συμπεριφορά που στις πρώτες αγωνιστικές εκθείαζε η ίδια η διοίκηση, πριν επιλέξει την τακτική της πλήρους σιωπής.!
Πάντα και παντού, εντός ή εκτός έδρας, έχουμε μάθει να στηρίζουμε και να ακολουθάμε το Άλογο με τρόπο τέτοιο που δεν δίνει το δικαίωμα σε ΚΑΝΕΝΑΝ να εμπαίζει και να αμφισβητεί τον ρόλο μας στα του Συλλόγου!
Θα παραστούμε σε αυτή τη συνάντηση με μοναδικό σκοπό να ενημερωθούμε για αυτά τα τόσο σημαντικά ζητήματα, που απαιτούν συνάντηση με δημόσιο μάλιστα κάλεσμα, λίγες μόλις μέρες πριν τα επίσημα εγκαίνια του Συνδέσμου, λίγες μέρες πριν από το ίσως κομβικότερο παιχνίδι για την μετέπειτα πορεία της Ομάδας!
Προφανώς, κατά την κρίση της ΠΑΕ, αυτό είναι το φλέγον θέμα αυτή τη στιγμή!
Και επειδή εμείς δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε ούτε κάτι να φοβηθούμε, παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο της πρόσκλησης που μας κοινοποιήθηκε, το οποίο έχει πολύ βαθύτερο νόημα από αυτό που επιλέχθηκε να βγει δημόσια.
Καλούμε όλους τους φιλάθλους της Ομάδας να το διαβάσουν με πολλή προσοχή και να βγάλουν από μόνοι τους τα συμπεράσματα τους!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΕ ΑΕΛ
Η ΠΑΕ ΑΕΛ καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου οργανωμένων φιλάθλων «ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Α.Ε.Λ. -ΘΥΡΑ 1» σε συνάντηση διαλόγου, με αντικείμενο ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και αποτροπή φαινομένων αθλητικής βίας, τόσο εντός όσο και εκτός των αγωνιστικών χώρων.
Επιπλέον, η συνάντηση κρίνεται αναγκαία λόγω της κατ’ εξακολούθηση εμφάνισης υβριστικών συνθημάτων, τα οποία στρέφονται κατά της διοίκησης της ΠΑΕ και δύνανται να υποκινήσουν εντάσεις και φαινόμενα βίας, επιβαρύνοντας το αγωνιστικό και κοινωνικό περιβάλλον της ομάδας.
Παράλληλα, σκοπός της συνάντησης είναι η συζήτηση και τακτοποίηση εκκρεμοτήτων, με στόχο την ενίσχυση της ασφαλούς, θεσμικής και εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ της ΠΑΕ και των οργανωμένων φιλάθλων της ομάδας.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ Novibet πιστεύει ότι ο ανοιχτός διάλογος και η υπεύθυνη στάση όλων των εμπλεκομένων αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την προστασία της ομάδας, των φιλάθλων και του αθλητισμού. Ως εκ τούτου η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη, μεταξύ άλλων και προκειμένου να παράσχετε εξηγήσεις σχετικά με τα ανωτέρω τελεσθέντα έκνομα περιστατικά, και την ενημέρωση από την πλευρά της ΠΑΕ των πιθανών επιπτώσεων για τη λέσχη σας που απορρέουν από τις ανωτέρω ενέργειες σας.»
Όσον αφορά τη συζήτηση για τη μέχρι σήμερα πορεία της Ομάδας, αλλά και για το μέλλον της, ξεκαθαρίζουμε ότι, με μοναδικό στόχο την ηρεμία στην πράξη και όχι στα λόγια, δεν θα υπάρξει καμία τοποθέτηση από πλευράς μας πριν από τη λήξη του αγώνα της Κυριακής. Παράλληλα, τα ζητήματα αυτά δεν θα αποτελέσουν αντικείμενο της επικείμενης συνάντησης με τον Αχιλλέα Νταβέλη.
Τα ερωτήματα που θα του τεθούν, όπως και οι απαντήσεις που θα κληθεί να δώσει, δεν πρόκειται να συζητηθούν πίσω από κλειστές πόρτες. Η όποια εμπιστοσύνη υπήρξε προς την πλευρά της ΠΑΕ έχει πλέον κλονιστεί πλήρως και εκείνος που πρέπει να λογοδοτήσει δημόσια στον ΛΑΟ της ΑΕΛ δεν είμαστε εμείς, αλλά η ίδια η ΠΑΕ.
Σύνδεσμος Φιλάθλων Αθλητικής Ένωσης Λάρισας ΘΥΡΑ 1
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
























