Πανελλήνια διάκριση για το 6ο ΓΕΛ Λάρισας

Το 6ο Γενικό Λύκειο Λάρισας συμμετείχε και διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Bravo Schools 2026 με το πρόγραμμα «Πηνειός: Από την Ιστορία στη Δύναμη των Νερών και τις Προκλήσεις των Πλημμυρών».

Το Bravo Schools in action είναι ένας πανελλήνιος εκπαιδευτικός διαγωνισμός που οργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Στόχος του είναι να αναδείξει καλές πρακτικές από σχολεία όλης της χώρας, μέσα από προγράμματα και δράσεις που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ.

Η διάκριση του 6ου ΓΕΛ Λάρισας ανακοινώθηκε επίσημα στο πλαίσιο της τελετής παρουσίασης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού (Τετάρτη 10/6/2026) μέσα από το σχετικό βίντεο της διοργάνωσης όπου το σχολείο συγκαταλέγεται μεταξύ των σχολείων που βραβεύονται. (https://www.youtube.com/watch?v=e2NbCRRA3G0&t=1915s ενότητα 6_Καθαρό Νερό)

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του 6ου ΓΕΛ Λάρισας εστιάζει στη μελέτη του ποταμού Πηνειού, στην ιστορική και περιβαλλοντική του σημασία, καθώς και στις σύγχρονες προκλήσεις που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Μέσα από βιωματικές και συνεργατικές δράσεις, οι μαθητές ανέπτυξαν δεξιότητες έρευνας, κριτικής σκέψης και ενεργού πολιτειότητας, συνδέοντας τη σχολική γνώση με πραγματικά ζητήματα της τοπικής κοινωνίας.

Το 6ο ΓΕΛ Λάρισας συγχαίρει τους μαθητές της Α και Β Λυκείου και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για τη σημαντική αυτή διάκριση.

Υπεύθυνη Περιβαλλοντικού προγράμματος Τασούλα Βασιλική ΠΕ02 και συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί Χριστίδης Γιώργος ΠΕ03 Καλούδη Αλεξανδρα ΠΕ01 Παντελής Χύτας ΠΕ04 Διαμαντα Ελπινίκη ΠΕ11

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

▌ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ