Σε εξέλιξη η κατασκευή του σύγχρονου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην Ελασσόνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του νέου σύγχρονου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Ελασσόνας. Την πρόοδο των εργασιών επιθεώρησε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας, διαπιστώνοντας την ομαλή εξέλιξη του έργου, προϋπολογισμού 510.000,00 € (με ΦΠΑ).

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και από πιστώσεις ΣΑΤΑ και κατασκευάζεται ανατολικά του οικισμού Στεφανοβούνου. Στην επίσκεψη τον δήμαρχο συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτριος Καρανίκας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς κ. Γεώργιος Κατσιούρας, οι επιβλέποντες μηχανικοί της ΑΕΝΟΛ κ.κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος και Δήμητρα Σίσκου, καθώς και ο υπεύθυνος του έργου από πλευράς εργολάβου κ. Θανάσης Σπάχος.
Η κατασκευή πραγματοποιείται σύμφωνα με όλες τις ειδικές προδιαγραφές και οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων, εξασφαλίζοντας την ασφαλή και υγιή παραμονή των ζώων.

Το καταφύγιο θα περιλαμβάνει δύο κύρια κτίρια:
Κτίριο Διαμονής Ζώων (304,10 m²)
• 30 εσωτερικά διαμερίσματα
• 30 εξωτερικά διαμερίσματα
Κτίριο Διοίκησης – Ιατρείου (103,60 m²)
• Γραφείο διοίκησης και διαχείρισης
• Αίθουσα προσωπικού
• Αποθήκη τροφών & υλικού
• Αίθουσα παρασκευής τροφής
• Ιατρείο μικρών ζώων
• Αίθουσα απομόνωσης ασθενών
• 2 WC (το ένα για ΑμεΑ)
• Χώρος αποδυτηρίων
Ο Δήμος Ελασσόνας προχωρά με συνέπεια στην υλοποίηση ενός έργου υψηλής κοινωνικής σημασίας, που θα συμβάλει καθοριστικά στην προστασία των ζώων και στη βελτίωση της δημόσιας υγείας.
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

























